"У справі про розстріл мобільної групи "Ендрю" треба було використовувати "сироватку правди", - Тука

Георгій Тука знає практично все щодо справи про розстріл групи «Ендрю». Але щоб довести правду, в Україні немає відповідного законодавства.

Георгій Тука був другом Андрія Галущенка "Ендрю". Фото: korupciya.com

Заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в інтерв’ю «Громадському радіо» заявив, що пропонував спецслужбам нелегально застосовувати психоактивні речовини до фігурантів справи про розстріл мобільної групи Андрія Галущенка ("Ендрю") біля міста Щастя у вересні 2015 року, повідомляють Патріоти України.

"Розслідування йде досить результативно. Ми знаємо практично все. На жаль, є прірва між "знати" і "довести". Я неодноразово пропонував спецслужбам скористатися тим, що називається "сироватка правди". У багатьох країнах це абсолютно легально", - заявив Тука у відповідь на питання про те, як, за його інформацією, йде розслідування зазначеної справи.

Тому я пропонував використовувати це нелегально. Можливо, це було б порушенням. Відзняти покази людей в розслабленому стані на відео і зробити провокаційний витік в Youtube. Щоб мерзотники у вищих кабінетах, які курирують і кришують такі явища, як контрабанда (у тому числі), побачили все це своїми очима. Посадити їх не вдасться. Але вони знатимуть, що про них знаємо ми", - сказав Тука.

Нагадаємо, 2 вересня 2015 року поблизу міста Щастя Луганської області було скоєно напад на зведену мобільну групу волонтера Андрія Галущенко ("Ендрю"), що протидіяла переміщенню контрабанди. В результаті нападу загинули двоє людей – сам волонтер і співробітник фіскальної служби, чотири людини були поранені. Тука заявляв, що Галущенко був його другом, і неодноразово привертав увагу громадськості до цієї справи.

У лютому 2016 року в Краматорську затримали підозрюваних у нападі на групу Галущенка демобілізованих бійців 92-ї бригади Олександра Свідра ("Змій") та Павла Долженка ("Крим"). Бійцям вручили повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство при обтяжуючих обставинах) Кримінального кодексу України, яка передбачає, в тому числі, довічне позбавлення волі.

Незадовго до їх затримання заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що Галущенко, живцем спалений у машині, насправді був "штатним негласним співробітником Служби безпеки, це не волонтер на добровільних засадах». При цьому, за словами Матіоса, при нападі на групу Галущенка "було знищено значну кількість доказів".

Оце так! У Львові дружину військовозобов’язаного засудили до 3 років позбавлення волі за укладення фіктивного шлюбу

четвер, 25 квітень 2024, 6:30

У судовому реєстрі повідомляється, що суд у Львівській області визнав жінку-інваліда 3 групи винною у незаконному переправленні особи через державний кордон, передають Патріоти України. Як йдеться у матеріалах справи, жінка, будучи інвалідом 3 групи, в...

"Ти вбив і не отримав покарання?": Культовий актор Алек Болдуїн потрапив в черговий скандал через застрелену ним українку (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 6:24

Відомий актор Алек Болдуїн, якому нещодавно ще раз пред'явили звинувачення за вбивство українки Галини Гатчінс під час зйомок вестерну "Іржа", потрапив знову у скандал. Про це повідомляє видання Metro. . Виявилося, що днями у одній з кав'ярень до ньог...