У США помер український поет і драматург

За радянських часів Наума Коржавіна засудили до заслання як "соціально небезепечний елемент".
Наум Коржавін. Фото: соцмережі.

На 93-му році життя помер поет, перекладач і драматург Наум Коржавин. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила поет і музикант Вероніка Долина, передають Патріоти України.

Наум Коржавин (справжнє ім’я – Наум Мандель) народився 14 жовтня 1925 року в Києві в єврейській родині. Був засуджений до заслання за статтями Кримінального кодексу 58-1 і 7-35 – як “соціально небезпечний елемент”. Восени 1948 був висланий до Сибіру.

Більш широку популярність йому принесла публікація добірки віршів у поетичній збірці "Таруські сторінки" (1961). У 1963 році за сприяння Євгена Винокурова вийшла збірка Коржавіна "Роки", куди увійшли вірші 1941-1961 років. У 1967 році Театр ім. К. С. Станіславського поставив п’єсу Коржавіна "Одного разу в двадцятому".

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...