У США заарештували українця за експорт військового обладнання в Україну

Затриманому "світить" тюремне ув'язнення на 20 років та $1 млн​​ штрафу.

За експорт тепловізорів у США заарештували українця. Ілюстрація:DT.ua

У США заарештували 32-річного громадянина України Володимира Недовіза. Його звинувачують у незаконному вивезенні з країни військового обладнання. Про це повідомляється на сайті Мін’юсту США, передають Патріоти України.

У повідомленні сказано, що затриманого підозрюють у тому, що він у змові з іншими особами в Україні та США закуповував військове обладнання з метою його експортувати в Україну без відповідних ліцензій. Серед отриманих Недовізом пристроїв – потужні приціли нічного бачення і тепловізори. Ці пристрої продаються майже за $9 тисяч і вони спеціально продаються для військових і правоохоронних споживачів, зазначили в Мін’юсті США.

Уточнюється, що експорт військових прицілів і тепловізійного обладнання вимагає ліцензії або з Державного департаменту, або Міністерства торгівлі США.

Правоохоронці США заявляють, що Недовіз представлявся громадянином США, а для вивозу техніки приховував справжнє місце призначення тепловізійного обладнання і використовував вигадані імена та адреси.

Затриманому українцю загрожує до 20 років тюремного ув’язнення і штраф в розмірі $1 млн.

Депортації бути? У Чехії зробили заяву щодо українців призовного віку, які ухиляються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 3:25

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що його країна не підтримує позицію тих українських чоловіків, які намагаються уникнути мобілізації виїздом за кордон. Водночас визнав, що механізми держави обмеженні в питанні депортації таких люде...

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...