У США жінку визнали винною у вбивстві чоловіка, спираючись на свідчення... папуги

Папуга жако розповів про вбивство, повторивши останні слова жертви "Не стріляй!".

Гленну Дарем визнали винною в навмисному вбивстві чоловіка. Фото: ВВС.

У США мешканка штату Мічиган Гленна Дарем була визнана винною у вбивстві свого чоловіка Мартіна. Родичі покійного впевнені, що папуга жако, який жив у цієї сімейної пари, запам'ятав і повторює останні слова жертви, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За даними слідства, в травні 2015 року 47-річна Гленна випустила в чоловіка п'ять куль, після чого спробувала застрелитися. Журі присяжних визнало її винною в навмисному вбивстві. У серпні вдову чекає вирок. Поранення в голову, нанесене самій собі в фатальний травневий день два роки тому, виявилося безпечним для життя.

Папуга жако на прізвисько Бад, що пізніше дістався попередній дружині покійного Крістіні Келлер, за її розповідями, не раз повторював голосом свого колишнього господаря фразу "Не стріляй!", супроводжувану нецензурною лайкою. На суді птах не був присутній.

Звинувачення спочатку розглядало можливість використання видаваних папугою звуків в якості аргументу звинувачення. Однак в підсумку ця ідея була відхилена, і представник звинувачення заявив, що птицю навряд чи запросять до суду для дачі показань свідків.

Колишня дружина покійного Крістіна Келлер зауважує, що птах багато разів повторював останні слова Мартіна. Батьки Мартіна підтвердили, що жако не упускав випадку відтворити людську мову, не соромлячись при цьому і міцних виразів.

"Думаю, він там був, запам'ятав, що було сказано, і повторює це", - сказав батько убитого.

"Цей птах підхоплює все без розбору і лається, як візник", - підтвердила мати Мартіна Ліліан Дарем.

Видання зазначає, що жако або сірий папуга (лат. Psittacus erithacus) мешкає в Західній Африці і дуже популярний серед любителів папуг, оскільки відрізняється неабиякою здатністю до звуконаслідування. Він може запам'ятати понад півтори тисячі слів.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...