У столиці перейменували Московську площу та проспект Возз'єднання

Крім того, вулиця Патріса Лумумби в Києві віднині буде вулицею Іоана Павла II

Фото: wikimapia.orgСьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення щодо перейменування вулиці, проспекту та площі у Києві. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Київської міської ради.

"Відтак, перейменують:
1. Вулицю Патріса Лумумби — на вулицю Іоана Павла II (Печерський р-н);
2. Проспект Возз'єднання — на проспект Соборності (Печерський р-н);
3. Площу Московську — на площу Деміївську (Голосіївський р-н)", - йдеться у повідомленні.

Дане рішення сприятиме демократизації українського суспільства та його просування на шляху до європейських цінностей, а також вшанування пам'яті видатних діячів та відображення у топоніміці столиці основних подій боротьби українського народу за незалежність.

Всі перейменування пройшли громадські обговорювання на єдиному веб-порталі територіальної громади в спеціальній рубриці Е-МІСТО. Відповідні перейменування підтримали 70 депутатів.

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...