У Сирії повстанці підривають дитячими кулями російські літаки

Вони самостійно роблять водень і засовують всередину детонатори розміром з ручку

Повстанці Алеппо борються з російськими літаками неординарним методом. Фото: Телеграф

Повстанці Алеппо придумали нову зброю проти російських літаків в «домашніх умовах». Як повідомляють Патріоти України з посиланням на видання "Телеграф", бійці випускають в повітря над містом повітряні кулі, заповнені воднем і невеликою вибухівкою, в надії, що двигуни ворожих літаків засосуть їх і це призведе до вибуху.

Повстанці самостійно роблять водень і засовують всередину детонатори розміром з ручку. Водень вибухонебезпечний і при контакті з теплом кулі вибухають. За словами представника одного з угрупувань, всього в повітря випустили близько восьми тисяч куль, але до сих пір їх «водневі бомби» потрапили в мішень лише одного разу.

США забезпечують повстанців легким озброєнням і протитанковими ракетами, проте відмовляються надати переносні зенітно-ракетні комплекси через острах, що зброя потрапить в руки Аль-Каїди або Ісламської держави.

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...