У Тернополі неспокійно: Протестувальники зірвали засідання міськради (фото, відео)

​У результаті перепалок під будівлею міськради постраждали два депутати від БПП.

Протест під тернопільською міськрадою. Фото:http://www.0352.ua/

У Тернополі учасники протесту в масках не пустили в будівлю міськради депутатів, в результаті чого сесія не відбулася. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив депутат тернопільської міськради Андрій Шкула, інформують Патріоти України.

Вранці біля будівлі міськради зібралося кілька десятків мітингувальників. Вони стояли з плакатами "Геть тушок з ради", "Зрадник-депутат здай мандат" тощо. Біля міськради також були встановлені кілька сміттєвих баків з прізвищами трьох депутатів від фракції "Свобода" - Ігоря Турського, Романа Навроцького та Іван Сороколіта, яких кілька тижнів тому виключили з партії і фракції "Свободи", передає 0352.

"Розпочнеться сьогодні сесія? Не знаю. Раду заблокували (з усіх входів і всередині) невідомі особи. Частина в балаклавах, можливо, озброєні. Одному з депутатів заляпали лице перцевим спреєм. Депутат просто пробував зайти. Проміжні думки: охоронну фірму, яка забезпечує охорону ради - під звільнення. Міському голові, були б ми (депутати, - ред.) мудрі - недовіра. Якщо сьогодні когось із депутатів покалічать, на наступній сесії покалічать іншого. Загралися", - написав Шкула.

Також наголошується, що близько 7:15 всередину приміщення увійшло близько 20 хлопців. Ймовірно, це "незалежна громадськість" та "прості виборці", які прийшли просити "зрадників-депутатів" скласти мандат.

Після словесної перепалки в депутатів почали кидати важкі предмети і бризкати з перцевого балончика. В результаті постраждали двоє депутатів від фракції БПП - Юрій Смакоуз (йому хляпнули в лице перцевим балончиком) і Володимир Мисько (йому влучили яйцем в око).

У поліції інцидент поки не коментують. Пізніше Андрій Шкула повідомив, що в результаті інциденту відкриті кримінальні провадження.

Як повідомив керівник Головного управління Національної поліції Тернопільщини Олександр Богомол, конфлікт, що стався між окремими політичними силами, переріс у незначне протистояння внаслідок чого було закрито засідання сесії міської ради, адже окремих депутатів не було допущено до сесійної зали.

- До охорони громадського порядку та документування подій, що відбувалися сьогодні під стінами Тернопільської міської ради залучалися вісімдесят поліцейських, – розповів Олександр Богомол. – Внаслідок протистояння двоє депутатів отримали тілесні ушкодження і їх каретою швидкої допомоги було доправлені до медичних закладів для надання допомоги.

В одного з потерпілих медики діагностували хімічний опік очей. За попередніми даними, депутату хтось бризнув перцевим балончиком в обличчя. Інший потерпілий звернувся до медиків із закритою травмою лівої повіки. Зі слів Олександра Богомола, до поліції також надійшла групова заява від депутатів про вчинення кримінального правопорушення.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...