У центрі Дніпра декомунізували алею Слави (фото)

Однак, за даними з Кіровської райради Дніпра, на балансі якої перебуває алея, демонтаж меморіальних дошок відбувався без попередження баланслоутримувачів.

Дніпро, алея Слави до декомунізації. Фото: Радіо Свобода

На алеї у Дніпрі зняли меморіальні дошки, що розповідали про будівництво підприємств під егідою Комуністичної партії СРСР, а також меморіальні дошки Леоніду Брежнєву та Володимиру Щербицькому, встановлені чотири роки тому. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням наРадіо Свобода.

У комунальному підприємстві «Муніципальна поліція» у вівторок підтвердили, що демонтаж був здійснений комунальниками «у рамках виконання законів про декомунізацію». Однак, за даними з Кіровської райради Дніпра, на балансі якої перебуває алея, демонтаж відбувався без попередження баланслоутримувачів. До того, зазначають в райраді, ці об’єкти не були включені до переліку пам’яток, які підлягають демонтажу на виконання законів «про декомунізацію», затвердженого в міській раді. Їх оминули увагою, бо вважали, що сучасні пам’ятники не розглядаються.

Передбачається, що в подальшому дошки Брежнєву, Щербицькому та таблички з написами про діяльність ЦК Компартії стануть експонатами парку періоду тоталітаризму, який планують створити в місті. А на їхньому місці, заявили в КП «Муніципальна поліція», встановлять меморіальні дошки землякам, які зробили внесок у розвиток України.

У вересні 2012 року в Дніпрі, з нагоди Дня міста, відкрили площу 80-річчя Дніпропетровської області, її центром стала композиція з восьми бетонних стел, де розташовані 15 бронзових барельєфів особистостей, які, на думку творців, прославили регіон.

Серед них – барельєфи генерального секретаря ЦК КПРС Леоніда Брежнєва, першого секретаря ЦК Компартії України Володимира Щербицького, колишнього президента України Леоніда Кучми. Також у барельєфах закарбували головного конструктора бюро «Південне» Михайла Янгеля, історика Дмитра Яворницького, письменника Олеся Гончара тощо.

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...