У Великобританії українські десантники завоювали перше місце у марш-кидку для поранених ветеранів (фото)

У команді десантників було шість учасників АТО. Їх них троє - діючі офіцери ЗСУ, двоє звільнених в запас і представник Нацгвардії.

Українські десантники. Фото:Faceboоk

Шестеро українських десантників виграли марш-кидок для поранених ветеранів на змаганнях у Великій Британії The Cateran Yomp 2018. Про це повідомляє командування десантно-штурмових військ України на сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

За 23 години військові пройшли майже 90 км в Шотландії. У команді десантників було шість учасників АТО. Їх них троє - діючі офіцери ЗСУ, двоє звільнених в запас і представник Нацгвардії.

Щоб завоювати першість, учасникам змагання потрібно було пройти дистанцію менше, ніж за 24 години. Українські військові зуміли подолати її за 23 години. Примітно, що половина інших учасників не змогла закінчити дистанцію, яка проходила по гірській місцевості. По всій дорозі були чекпоінти, де можна було відпочити і поїсти.

"Було досить складно, однак цікаво. Особливо запам'яталися досить круті підйоми, їх було десь чотири, по 800 метрів кожен. Проте ми це змогли. Ми показали хороший результат, діяли однією командою, як прийнято у нас в ДШВ (десантно-штурмових військах)", - розповів учасник команди старший лейтенант Олексій Чушкін.

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...