У Запорізькій області активісти влаштували чиновникам "курс з декомунізації" (фото)

Місцеві патріоти та бійці АТО міста Оріхів власноруч декомунізували вулицю​.

Запорізькі активісти та вояки АТО вирішили провести для оріхівської влади “роз’яснювальну роботу“ щодо декомунізації через те, що вона намагається дещо обійти Закон про Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Depo.Запоріжжя.

Близько трьох десятків запорізьких активістів та вояків АТО вирушили сьогодні, 28 травня, до Оріхова, щоб встановити таблички з новими назвами перейменованих вулиць і таким чином нагадати міській владі про необхідність неухильного виконання декомунізаційних законів.

В акції взяли участь волонтери Благодійного фонду “Лебедія“, представники громадської організації вояків АТО “Честь і гідність“, активісти “Самооборони Майдану“, Цивільного Корпусу “АЗОВ“, руху “Вільні люди“ та Правого сектору.

Як пояснив організатор акції, директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ЗОДА Владислав Мороко, міська влада Оріхова, попри перейменування затверджені очільником області, вирішила обрати назви на власний розсуд, які до того ж, м’яко кажучи не відрізняються проукраїнською позицією. Разом з тим в Оріхові досі не вирішене питання демонтажу пам’ятника Ленінградським курсантам, який також підпадає під заборону згідно закону.

Громадськість і вояки, прибувши до Оріхова під стіни районної адміністрації, зустрілись з керівництвом району, а також активістами і представниками проукраїнських демократичних сил Оріхівщини.

Після цього учасники декомунізаційної акції прибули на територію місцевої школи, де встановили виготовлену табличку із вже затвердженою новою адресою навчального закладу – “вулиця Героїв Крут 1 а“.

Також учасники акції поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Голодомору та відвідали старовинні козацькі поховання, розташовані на оріхівському кладовищі.

“Сьогодні ми встановили таблички на вулиці Героям Крут. Можна говорити про те, що герої Крут – це перші добровольчі батальйони України у минулому столітті. Маємо пам’ятати наших героїв і є дуже символічним те, що ця вулиця продовжується вулицею героїв АТО.

Також ми поклали квіти жертвам Голодомору. Ганебна ситуація, коли десяткам тисяч загиблим оріхівцям встановлена лише невеличка стела на цвинтарі, а представникам більшовицького корпусу Ленінських курсантів, які знищували українське селянство встановлено величезний пам’ятник.

Я маю надію, що найближчим часом цю несправедливість міська влада виправить і замість пам’ятника Ленінським курсантам з’явиться меморіал вшанування пам’яті жертвам Голодоморів і загиблим героям АТО”, - зазначив Владислав Мороко.

По закінченню візиту, запорізькі представники патріотичних структур зробили спільне фото під стінами Оріхівської міської ради, нагадавши керівництву міста про необхідність виконання закону. За словами Владислава Морока, наразі саме від очільника міста залежить наскільки швидко проходитиме заміна старих назв на нові та наскільки злагодженим та неконфліктним буде цей процес.

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...