У житомирському гідропарку спіймали червонокнижну рись з пошкодженою лапою (відео)

За результатами попереднього огляду, стан рисі стабільний. Є ознаки виснаження, оскільки тварина не харчувалася кілька днів.

Тварина виявилась здоровою, але дуже виснаженою. Фото: скріншот з відео.

У понеділок, 21 січня, в житомирському гідропарку спіймали червонокнижну тварину - рись, яка бродила серед дерев. Про небезпечну кішку екологам повідомили очевидці, передають Патріоти України.

«Екологи знайшли рись, що забилася в кущі. Звір весь тремтів, йому було дуже погано. У Центрі захисту тварин йому надали ветеринарну допомогу і помістили в нормальні умови», - розповів державний інспектор з охорони навколишнього середовища екологічної інспекції Поліського округу Віктор Радушинський.

За його словами, при візуальному огляді стало очевидно, що тварина утримувалася в неволі. Можливо, її зловили ще в дитячому віці, оскільки тварина не боїться людей. Будучи голодною, вона прийшла до їдальні Центру вертебрології, де можна знайти їжу. По всій видимості, ця особина не здатна самостійно добувати її собі.

Як повідомила директор Центру захисту тварин Олександра Мельник, всупереч пліткам на сайтах і у соцмережах, у звіра немає поранень і серйозних захворювань. За результатами попереднього огляду, стан рисі стабільний. Є ознаки виснаження, оскільки тварина не харчувалася кілька днів. Був вивих передньої правої лапи, який ветеринар вправив. Це самець рисі, якому приблизно три роки. Інформація про те, що він кастрований, не відповідає дійсності. В даний час тварина знаходиться в стресовому стані, і це природно для звіра, який опинився в клітці.

Як повідомляє «Житомирський кур'єр», після того як здоров'я самця рисі відновиться, він відправиться в Рівненський зоопарк, де для нього вже підготували клітку.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...