"Це просто моральне збочення": У Житомирі в ролі святого Миколая помітили прихильника "русского мира" (відео)

Дуже цікаво, хто прийняв рішення, що під виглядом традиційного українського різдвяного святого з дітьми спілкується відвертий сепаратист.
Прихильник "русского мира" вирішив прикинутися Святим Миколаєм. Фото: скріншот з відео.

У Житомирі на Різдвяному ярмарку в костюмі святого Миколая помітили активіста проросійської організації Руслана Мороза. Про це повідомляє громадський діяч Віра Гришина на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Вчора, 23 грудня, ми з сім'єю були на Різдвяному ярмарку і я побачила, що в резиденції Святим Миколаєм працює відомий в місті прихильник російського світу Руслан Мороз. Нагадую, що Мороз є членом кількох проросійських організацій в місті, зокрема - прес-секретарем "Російської співдружності". Також Мороз активно захищає сепаратиста Муравицького, якого судять в Житомирі за державну зраду", - написала вона.

Гришина вирішила розібратися в ситуації і поцікавилася "хто прийняв рішення, що під виглядом традиційного українського різдвяного святого з дітьми спілкується відвертий сепаратист". "На моє запитання "Хто прийняв таке рішення?" Мороз відреагував агресивно і відверто неадекватно. Я не буду цитувати весь цей потік бруду і образ на свою адресу і адресу моєї дочки. У відео можна побачити все і скласти свою оцінку. Він почав мене штовхати і пинати. Після цього Мороз заблокував вихід з будиночка і не випускав мене з дочкою. Свідком цього була заступник начальника управління культури міської ради Наталія Марчук, яка теж не могла можливості вийти з будиночка", - розповіла активістка.

В результаті інциденту вона написала заяву в поліцію. "Я вимагаю від Житомирської міської ради дати оцінку такій "роботі" Святого Миколая і звільнити Мороза. Мені не зрозуміло, чим керувалися, коли його наймали на роботу, на мою думку він ідеологічно і психологічно не може її виконувати. З дітьми повинна працювати людина з проукраїнськими цінностями", - заявила Гришина.

Також вона зазначила, що очікує реакцію правоохоронних органів на інцидент. "Якщо ми хочемо виграти гібридну культурну війну з Росією, ми повинні почати з очищення власного міста", - підсумувала Віра Гришина.

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...