У зв'язку з трагедією в одеському таборі "Вікторія" прокуратура звинуватила в халатності екс-заступницю мера Труханова

Чиновниці оголошено про підозру, слідчий вимагатиме для неї домашній арешт.

Віце-мер Одеси Зінаїда Цвірінько. Фото:Офіційний сайт міста Одеса

Прокуратура оголосила про підозру колишньому чиновнику Одеської міської ради в зв'язку з пожежею в таборі "Вікторія". Про це повідомив радник керівника обласного управління Нацполіціі Руслан Форостяк в Facebook, передають Патріоти України.

"Сьогодні прокуратура вручила підозру в службовій недбалості колишньому чиновнику високого рангу виконавчої влади Одеської міської ради, в рамках слідчих дій у справі про пожежу в дитячому таборі", - написав Форостяк.

Підозру вручили колишньому віце-меру Одеси з гуманітарних питань Зінаїді Цвірінько. Про це пише Думская, посилаючись на власні джерела. Запобіжний захід Цвірінько оберуть найближчим часом.

За даними видання, слідчий вимагатиме для неї домашній арешт.

Як стало відомо, міський голова Геннадій Труханов звільнив Цвірінько 20 вересня, через чотири дні після трагедії, що забрала три дитячі життя. При цьому офіційною підставою для відставки вказали - "у зв'язку з виходом на пенсію".

За словами прокурора Одещини, екс-заступниця Труханова несе відповідальність, зокрема, за те, що "Вікторія" експлуатувалася, не будучи прийнята на баланс департаменту освіти, хоча її реконструкція завершилася в 2016 році.

Можна загадувати бажання: На Великдень у небі над Землею пройде найінтенсивніший зорепад століття

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:56

Якщо ви коли-небудь хотіли спостерігати, як уламки комети Галлея перетинають верхні шари атмосфери Землі, цей тиждень - ваш шанс.Метеорний дощ (зорепад) Ета-Аквариди буде найбільш насиченим до 10 травня, а пік шоу припаде на передсвітанковий час 5 трав...

Врятувати не вдалося: У Луцьку через отруєння невідомою речовиною помер 2-річний хлопчик

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:30

Правоохоронці розслідують смерть дворічної дитини у Луцьку. Попередньо відомо, що хлопчик помер він отруєння невідомою речовиною, передають Патріоти України. Що відомо про смерть дитини. Так, інформація про смерть 2-річного хлопчика у Луцьку надійшла п...