Убивство екс-депутата Сумської міськради Жука: Поліція розповіла, хто та чому застрелив чиновника

Дружина вбитого неодноразово скаржилася близьким на те, що чоловік застосовує до неї фізичну силу, протягом певного часу вона жила окремо від нього, але не могла розлучитися.

Анатолій Жук. Фото: соцмережі.

Правоохоронці оголосили про підозру у вбивстві дружині колишнього депутата Сумської міської ради Анатолія Жука. На думку слідства, саме вона застрелила свого чоловіка 2 серпня у дворі будинку. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області, передають Патріоти України.

У процесі слідства стало відомо, що жінка неодноразово скаржилася близьким на те, що чоловік застосовує до неї фізичну силу, протягом певного часу вона жила окремо від нього, але не могла розлучитися – Жук погрожував забрати в неї дитину.

"Жінка підпалила кімнату в будинку, де відпочивав Анатолій, а сама, щоб забезпечити собі алібі, поїхала з водієм, із яким мала близькі стосунки, сплачувати за комунальні послуги в центр міста. Хоча до цього вона систематично сплачувала рахунки через мережу інтернет", – ідеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що Жук вчасно прокинувся і сам загасив пожежу, зателефонував дружині і вона повернулася додому. Після того, як чоловік ліг відпочити у дворі, а водій поїхав на автозаправку, жінка взяла його пістолет марки Сz-75 і тричі вистрелила у сплячого чоловіка.

"Відповідно до висновків експертиз, на руці, верхній частині джинсів і блузі жінки, в які вона, згідно зібраних доказів, була одягнена на час вчинення злочину, виявлено сліди продуктів пострілу. Причиною пожежі у кімнаті був підпал", – повідомила прес-служба. Після вбивства жінка разом із дитиною і водієм нелегально виїхала в Росію, де попросила політичного притулку. Дії 31-річної жінки кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу "умисне вбивство", ч. 2 ст. 194 "умисне пошкодження майна шляхом підпалу" та ч. 1 ст. 263 "незаконне поводження зі зброєю". Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк від семи до 15 років.

Прокуратура готує офіційні процесуальні документи для оголошення підозрюваної у міжнародний розшук та екстрадиції. Жук був депутатом міськради Сум із 2010-го до 2015 року, очолював департамент містобудування та земельних ресурсів. У 2015 році балотувався на посаду мера. Його знайшли застреленим 2 серпня. У прокуратурі повідомили, що його вбили після того, як він загасив пожежу у своєму будинку і спав у дворі на карематі. 9 серпня правоохоронці повідомили про зникнення вдови, дочки і водія вбитого.

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...