"Удар в пах, і я кубарем лечу": Собачник-психопат калічить у Києві дітей (фото, відео)

Тим часом тамтешні копи не відкривають жодної справи.

Ілюстрація: ЖЖ

У Києві тривають напади невловимої бійцівської собаки на людей. У лікарнях Святошинського району – пошматовані дорослі і насмерть перелякані діти агресивного стафорда. Власники агресивного пса відкуповуються від покарання десятками тисяч гривень. Тим часом тамтешні копи не відкривають жодної справи, повідомляють Патріоти України.

Останній, хто постраждав від нападу собаки, киянин Іван Галенко. Того дня чоловік так і не дійшов до магазину. Замість покупок отримав забитий пах, травмовані ногу та спину.

«Удар в пах мені, і я кубарем лечу. Повертаюся – стоїть на чотирьох лапах здоровенна собака в наморднику і дивиться на мене. Стоїть здоровенний бугай», - розповідає постраждалий від нападу собаки.

Власник стафорда каже чоловікові: «Вона в наморднику, іди…». А далі, пригадує Галенко, посилає постраждалого на три букви. Після зауваження Івана, власник пса ще раз відпускає поводок, і стаф знову б’є чоловіка в пах.

В результаті нападу пса постраждалому довелося виправляти хребет. У святошинській ветлікарні постраждалий познайомився з другом по нещастю. Підлітка порвав той самий бійцівський собака. Батько покусаного хлопця навіть сфотографував власника скаженого стафорда і їхню втечу.

Іван Галенко розповідає, що хлопця пес покусав і порвав. Як наслідок – глибокі рани. «Власник з собакою почали тікати. Батько зафіксував, яка машина. Наздогнав, його сфотографували. Написали декілька заяв в міліцію», - каже Іван.

Але перелік жертв святошинського стаффа на цьому не закінчується. Власник двох собак – хаскі та ризен-шнауцера – також постраждав від агресії бійцівського пса.

«Собака кидалася по суті на мене. На її шляху виявилися мої собаки. Одна собака відразу була висмикнута з шлеї. Друга собака – хаскі. Вони зчепилися, я зістрибнув з велосипеда», - розповідає Андрій Онисько.

Андрій почав роз’єднувати псів, але власник стаффа жадав продовження видовища: «Висмикнув у мене велосипед і спробував їм нанести мені якісь удари».

Особу власника пса-агресора Андрій встановив через соцмережі. На більшості фотографій Дмитра Жидченка він тисне в обіймах все того ж бійцівського собаку.

Упізнати власника святошинського баскервілі можуть і у місцевій ветеринарній клініці. Ветеринарний лікар каже, що реально проблема у психіці самого хазяїна. «Тому що він неадекватно з нами розмовляв – борзо, ну як на райончику», - розповідає Вікторія.

Святошинські медики певні: проблема не у собаці: «Собака не хвора: сказом, правцем тощо. Клінічно собака здорова».Ветеринари хотіли поставити собаку на облік, проте отримати особисту інформації від власника пса не вдалося. «Ми хотіли його зареєструвати. Він не дав своїх даних, ані імені, ані прізвища, ані по-батькові. Тим паче ані номера телефону або адреси проживання. І пішов», - розповідають у ветлікарні.

А ось фото нової жертви святошинського стафорда. Батьки 14- річного покусаного Андрія Виноградова вже вийшли на матір кривдника їхнього сина.

«Мама цього психопата поросила вибачення дуже люб’язно», - розповідає батько постраждалого хлопця Сергій Віноградов.У мамі собачника-психопата батьки постраждалого підлітка упізнали керівницю місцевого відділу соцзахисту. На прийом до неї потрапили не могли. А тут чиновниця сама прийшла. Та ще й з відкупними.

«Вони компенсували нам медикаменти, лікування, яке обійшлось в 20 тисяч гривень», - каже батько хлопця.

Тепер керівниці Святошинського відділу соцзахисту доводиться самій захищатися. Від погроз батьків і питань журналістів.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Святошинської РДА Ірина Жидченко відмовляється спілкуватись із журналістами: «У моєму кабінеті не треба питати про особисте. Я не буду давати коментарі в кабінеті на роботі. – Можемо вийти на вулицю. – Добре. Ні я не буду виходити».

За запитання про те, яка зарплата у святошинської керівниці і звідки чиновниця дістала гроші на відкуп, каже: «На камеру я не буду давати коментарі».

Розмовляти чиновниця відмовляється і з журналістами, і з власним сином. Чи районна керівниця просто переховує його від слідства?

Ярослав Макаринський, перший заступник начальника Святошинського управління поліції, підполковник поліції, розповідає, що безпосередньо матері заносилися повістки, аби вона передала своєму синові для допиту.

Без мами знайти Дмитра Жидченка святошинські копи не можуть. За справу беруться журналісти. Від постраждалих вдалося дізнатися адресу квартири, яку собачник-психопат знімав у будинку по вулиці Осінній, 33.

Колишні сусіди власника святошинського стафорда здихають з полегшенням. Вже місяць живуть у спокої і безпеці.

Психологи радять берегтися подалі від підозрілих сусідів з бійцівськими псами. Замість собаки може напасти й сам її власник. «Він собаку направляє на те, щоб вона за нього зробила те, що він як соціалізована людина зробити в даній ситуації не може», - пояснює кандидат психологічних наук Олена Рихальська.

Захистити від озвірілого бугая з бійцівським псам мешканців району столиці мала б рідна поліція. Але там навіть не приймають заяв постраждалих від святошинського стафорду.

Районний дільничний Олександр Соловей визнає: по жертвам святошинського стафорда не порушив жодної справи. Більше того, заклопотаний дільничний Святошинського району вже переписує заяву Івана Галенка.

«На сьогоднішній момент правильно переписується документ. Виявляється, що у мене не правильно прийняли заяву. Не на тому бланку, не тому форматі, і зараз подія буде передана і зареєстрована як кримінальний злочин»,- повідомляє постраждалий від нападу пса.

У міліції кажуть, що звичайно винен в усьому не пес, а хазяїн. Але запроторити його за грати, навіть якщо зловлять, не зможуть.«Кваліфікація даного злочину – стаття 125 частина 1, нанесення умисних легких ушкоджень, штраф до 50 неоподаткованих мінімумів і випробувальні роботи», - пояснює перший заступник начальника Святошинського управління поліції, підполковник поліції Ярослав Макаринський.


Мобілізація в розпалі: Чи розсилатимуть чоловікам за кордоном повістки

неділя, 12 травень 2024, 3:25

Новий закон про мобілізацію, який запрацює вже від 18 травня, зобов’яже українських чоловіків за кордоном оновлювати свої дані. Зокрема, в електронних кабінетах. А чи видають повістки закордоном та чи будуть їх розсилати українським чоловікам за межами...

Визначився переможець Євробачення-2024. Українки в трійці кращих (відео2)

неділя, 12 травень 2024, 2:35

На пісенному конкурсі Євробачення, який цього року відбувається у шведському місті Мальме, переміг співак Nemo із Швейцарії. Він отримав 591 бал від глядачів та національних журі. . На другому місці опинилася Хорватія із 547 балами. . Представниці Ук...