Україна готується до спільного з США запуску ракети-носія Antares

Спільний із США запуск модернізованої ракети-носія Antares, для якого Україна виробила основну конструкцію першого ступеня, відбудеться в серпні цього року.

Україна співпрацює з американською компанією Orbital АТК по ракеті-носієві Antares. Фото: nkau.gov.ua.

Україна спільно з США запустить ракету-носій Antares. 1 червня успішно пройшли вогневі випробування ракети-носія Antares і жодних зауважень до роботи систем і агрегатів першого ступеня не було, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

«Активно розвиваючи міжнародну кооперацію в галузі освоєння космічного простору, Україна співпрацює з американською компанією Orbital АТК щодо ракети-носія Antares. Вогневі випробування модернізованої ракети-носія завершилися в червні, зауважень до роботи систем і агрегатів першого ступеня немає. Перший пуск ракети-носія в новій конфігурації заплановано на серпень 2016 року», - цитує прес-служба голову ДКАУ Любомира Сабадоша.

Як зазначили в агентстві, проект Antares розпочався в 2013 році. У цьому проекті Україна створює основну конструкцію першого ступеня ракети-носія Antares, яка призначена для доставки вантажів на МКС із космодрому Уолопс (США).

З початку реалізації програми відбулося 5 пусків, 4 з яких були успішними. У 2014 році через проблеми з двигуном ракета вибухнула за кілька секунд після старту, а проект було призупинено.

Американська сторона ухвалила рішення замінити двигун російського виробництва. Останні півтора року українські фахівці займалися модернізацією першого ступеня, адаптуючи його до нового двигуна.

Як повідомлялося в ЗМІ, раніше Сабадош повідомив, що Україна з 2017 року може почати закупівлю компонентів за класифікацією "millitary" у американських приватних компаній для використання в космічній галузі. Він також додав, що Сполучені Штати Америки зацікавлені у спільній з Україною розробці та виробництві ракетних двигунів для заміни російських, від яких повністю залежить космічна галузь США.

Зливав ворогу позиції ЗСУ: Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави

четвер, 25 квітень 2024, 9:59

Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія, який поширював інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту, передають Патріоти України. Дослівно: "За клопотанням прокурорів Донецької обласної прокуратури уродженцю Респуб...

"Секс веде до... тероризму": У Росії закликали боротися зі сферою інтимних послуг

четвер, 25 квітень 2024, 9:57

Член громадської ради при ГУ МВС РФ у Москві Юрій Шаркович стверджує, що понад 10% росіян зайняті у сфері інтимних послуг, передають Патріоти України. Як розповіли у Telegram-каналі SOTA, про це він заявив на форумі так званої «ліги безпечного інтернет...