Україна повинна сама обрати належне покарання для Грема Філліпса, - посол Британії

Покарання для проросійського пропагандиста Грема Філліпса за провокації під час обміну полоненими має обрати українська влада

Грем Філліпс. Фото: видання "Новоросії"

Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Джудіт Гоф заявила, що українська влада сама повинна визначити належне покарання для проросійського пропагандиста Грема Філліпса за провокації під час обміну полоненими. Про це йдеться у повідомленні Посольства Британії в Україні, передають Патріоти України.

"Я бачила відеозапис обміну полоненими минулого тижня та, як Ірина Геращенко і Уляна Супрун, приголомшена поведінкою Грема Філліпса щодо Володимира Жемчугова. На моє переконання, це не журналістика. Багато людей закликали Велику Британію позбавити його паспорта. Пан Філліпс не здійснив правопорушення у Великій Британії, яке могло б стати підставою для британського уряду заборонити йому виїзд за межі країни. Якщо він порушив українське законодавство, то це повноваження української влади вирішити, які дії вона вважає за потрібне вчинити щодо пана Філліпса в Україні", - сказала Гоф.

"Окремо хочу відзначити особливу роботу Геращенко в гуманітарній сфері. Як в усіх конфліктах, люди, які живуть біля або у зоні конфлікту, страждають найбільше. І її робота не дає нам про це забути", - додала Гоф.

Нагадаємо, 17 вересня під час обміну полоненими Філліпс прорвався в карету швидкої допомоги, де знаходився Жемчугов, і почав ставити йому провокаційні питання та ображати. Філліпс, зокрема, запитав: "А кому ти потрібен зараз безрукий?". Жемчугов відповів: "Я потрібен своїй Батьківщині. Україна своїх не кидає".

Відео з поведінкою британського журналіста показали у Комітеті з питань свободи слова ПАРЄ. 17 вересня також був звільнений співробітник ООН Юрій Супрун, якого утримували в полоні з квітня цього року. Посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко закликала владу Великої Британії вжити всіх можливих заходів, щоб зупинити пропагандистську діяльність журналіста Грема Філліпса в Україні.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...