Україна відзначає День пам'яті жертв політичних репресій

20 травня традиційно тривають жалобні заходи у спомин про жертв політичних репресій часів СРСР.

Точну кількість жертв тоталітарного радянського режиму історикам досі визначити не вдалося, зазначають Патріоти України. На думку фахівців, за період початку 20-х і до кінця 80-х років ХХ століття в Україні було заарештовано майже 1,5 мільйона осіб.

День пам'яті встановлено згідно з указом президента від 21 травня 2007 року з метою належного вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження нацпам'яті, та у зв'язку з 70-ми роковинами Великого терору - масових політичних репресій 1937-1938 років.

У неділю на території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили" за участі президента Петра Порошенка відбудуться заходи з вшанування пам’яті жертв політичних репресій.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...