Україна вітає Героя: Знаменитий комбат десантників-кіборгів відзначив день народження

Найбільш відомим фактом є участь Олега Кузьміних у обороні Донецького аеропорту, де він командував підрозділом легендарних "кіборгів"

Фото: "Фейсбук"

Герой України, кіборг Олег Кузьміних відсвяткував свій день народження. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на групу "Патріоти України - єднаймося" та долучаються до привітань.

"Сьогодні день народження Героя України, кіборга, підполковника Олега Кузьміних! Вся країна бачила через що довелося йому пройти в полоні! Здоров'я Вам, Олеже! Пишаємося Вами!", - пише Сергій Іващенко.

Найбільш відомим фактом є участь Олега Кузьміних у обороні Донецького аеропорту, де він командував підрозділом легендарних «кіборгів». 20 січня 2015 року Олег Кузьміних з 14 побратимами потрапив у полон до проросійських терористів. 22 січня російські «ЗМІ» продемонстрували відеозапис знущань росіян над полоненими «кіборгами».

Терористи неодноразово робили спроби переманити його на свій бік: «Усі розмови зі мною „слідчий“ зводив до того, щоб схилити мене до переходу на їх бік. В армії „ДНР“ мені пообіцяли посаду, звання — сказали, відразу полковника присвоять. Обіцяли гідну зарплату і навіть простору квартиру в Донецьку. Але я не думав про те, щоб порушити присягу, дану Батьківщині і народу України». Майже весь той час його утримували в одиночній камері — 90 з 124 днів. Від малорухливості дала про себе знати травма коліна, якої зазнав багато років тому. 22 травня 2015-го звільнений з російсько-терористичного полону. Після звільнення повернувся в Житомир, де з дружиною вони виховують двох доньок.

Оце так! У Львові дружину військовозобов’язаного засудили до 3 років позбавлення волі за укладення фіктивного шлюбу

четвер, 25 квітень 2024, 6:30

У судовому реєстрі повідомляється, що суд у Львівській області визнав жінку-інваліда 3 групи винною у незаконному переправленні особи через державний кордон, передають Патріоти України. Як йдеться у матеріалах справи, жінка, будучи інвалідом 3 групи, в...

"Ти вбив і не отримав покарання?": Культовий актор Алек Болдуїн потрапив в черговий скандал через застрелену ним українку (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 6:24

Відомий актор Алек Болдуїн, якому нещодавно ще раз пред'явили звинувачення за вбивство українки Галини Гатчінс під час зйомок вестерну "Іржа", потрапив знову у скандал. Про це повідомляє видання Metro. . Виявилося, що днями у одній з кав'ярень до ньог...