"Україна зробила великий прорив. Зараз не служба, а курорт, якщо порівнювати з початком війни": Боєць Нацгвардії розповів про зміни у забезпеченні української армії на Донбасі

За словами військовослужбовця, оцінити масштаби прориву в повному обсязі можуть тільки ті, хто встиг повоювати в перших хвилях мобілізації.

Сергій Ткаченко. Фото:Facebook

У порівнянні з 2014 роком в питанні забезпечення армії України зробила величезний прорив. Але деякі проблеми і не закриті потреби у бійців залишаються й досі. Про це в інтерв'ю Обозревателю повідомив боєць батальйону імені Кульчицького Сергій Ткаченко, зазначають Патріоти України.

"У плані тиловому Україна зробила великий прорив. В Нацгвардії - так точно. У ЗСУ начебто теж. З проблем - тільки жалюгідна досить ситуація із забезпеченням технікою. Хоча з приладами ситуація більш-менш. Звичайно, немає межі досконалості і завжди хочеться більше і краще - але для нинішнього моменту і нинішніх завдань нам вистачає. А техніки реально мало. І не завжди те, що є, підходить для задач, які ми виконуємо або могли б виконувати", - зазначив боєць.

"У деяких моментах нові зразки техніки сирі, їх треба допрацьовувати. Хоча це так завжди з новою технікою, тому що в теорії - це одне, а на практиці завжди виходить трохи інакше", - додає він.

За словами Ткаченка, оцінити масштаби прориву в забезпеченні армії в повному обсязі можуть тільки ті, хто встиг повоювати в перших хвилях мобілізації.

"До нас зараз чимало нових бійців прийшло, вони не пам'ятають, що таке 2014 рік, коли бронежилет передавався того, хто на пост заходить, тому що на всіх не вистачало. І каска одна на двох була. А Сухпай тоді взагалі їсти не можна було. Зараз не служба, а курорт, якщо порівнювати з початком війни. За всіма параметрами", - згадує Ткаченко.

Проблеми на початку війни траплялися не тільки з обмундируванням, але навіть з водою і продуктами.

"Якщо ти потрапляв в місце, де була електрика - тобі пощастило. Якщо ти міг хоча б зрідка урізноманітнити свій раціон - тобі пощастило. Ми на Карачуні три тижні їли тільки кільку в томаті. Вранці і ввечері. Вдень не їли, економили - її теж небагато було ... Після того дивитися на неї не можу! .. А як воду збирали дощову? Тому що не було води. Ми від цього найбільше страждали", - розповів боєць.

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...