Українець оригінально переобладнав своє авто: На виставці електромобілів Plug-in Ukraine увагу привертає вдосконалений мікроавтобус Volkswagen

Позитивна новина – електромобілі повільно, але займають своє гідне місце в нашому житті. Це реально круто, до того ж - цінний внесок в збереження навколишнього середовища.

Електромобіль. Фото: autonews.autoua.netУ Києві на виставці електромобілів Plug-in Ukraine, яка присвячена виключно електротранспорту, показали мікроавтобус Volkswagen T5. Він може їхати як на тязі від дизельного силового агрегату, так і від електричного, інформують Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

Машина обладнана повним приводом. Дизель приводить в рух передні колеса. Електромотор - задні. Також автомобіль може їхати на двигуні внутрішнього згорання та на електротязі одночасно. Тоді він буде повнопривідним.

"Чисто в електричному режимі автомобіль проїжджає до 150 кілометрів. Крім цього, на ньому стоїть 3-літровий дизельний двигун. Можна використовувати 3 режими: чисто електричний, дизельний та комбінований", - розповів власник автомобіля Олексій Полтавець.

В економному режимі на електродвигуні найкраща швидкість 60-80 км/год. Максималка становить 100 км/год. На мікроавтобус встановили літій-марганцеві батареї. Загалом, бюджет створення такого гібрида склав більше $10 тис.

"Я точно не підрахував, десь від 10 до 12 тисяч доларів. Всі роботи проводили самотужки, крім тих, де потрібно було якісне зварювання. Весь механічний та електричний монтаж та інженерні розрахунки також проводили самі. Задній редуктор взяли із Volkswagen Touareg. Таких машин в Україні багато, тому від нього було простіше знайти редуктор, ніж від оригінального повнопривідного Volkswagen T5. Такі мікроавтобуси дуже рідкісні в нас. Всі запчастини використовували серійні. Тобто тільки кріплення переварювали. Для них робили спеціальні креслення", - каже Полтавець.

Цей автомобіль переміг на першому етапі екомарафону "Львів-Монте-Карло". Цей етап відбувся на території України від Львова до Новояворівська. Екіпаж не взяв участі у наступних етапах, які відбувалися за межами України. Це зумовлено тим, що потрібно витратити багато грошей на участь в усіх етапах.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...