"Україно, дій, бо твій час спливає!", - експерти про майбутнє Єдиної Помісної Церкви

Створення ініціативної групи для підписання акту про Єдину Помісну Церкву - єдиний та унікальний шанс для України, - експерти з релігії та політики

Єдина Помісна Церква: Україно, час діяти! Фото з сайту hram-ua.com

Нещодавно у пресі з'явилося чимало статей про майбутнє української Церкви. Більшість експертів кажуть про зв'язок створення першого незалежного канонічного Українського Патріархату та проведення Вселенського Православного Собору у червні цього року. Патріоти України публікують цитати українського експерта з релігії Олександра Фінклера.

"Україні вкрай потрібно довести православній спільноті рішучість дій. За останні 10 років відбулося 2 революції. За 25 років українська Церква розпалась на багато уламків. Світова спільнота чекає від українських вірян рішучих дій, спрямованих не на націоналізм, а на глибоке розуміння своїх внутрішніх проблем. Якщо спитати, чому це питання є настільки гострим - бо, якщо нема миру у церкві, нема миру і у державі, - це аксіома.

У України є зараз історична можливість для об'єднання Церков, а через це - повне об'єднання держави. Якщо цей шанс упустити, то найближчі 50-70 років такої можливості вже не буде.

Цей час унікальний, бо скоро буде Вселенський Собор - епохальна подія: світ не бачив подібного більш ніж 1000 років, і це є єдина можливість України вийти з-під впливу Росії. Наш шанс - негайне створення ініціативної групи з представників усіх Церков: мирян, священиків та єпископів; в якій підпишуть акт про наміри (канонічно та юридично цей документ не понесе за собою жодних покарань з боку Предстоятелів своїх Церков), та мають направити листа до Собору з проханням розглянути можливість визнання Єдиної Помісної Церкви, та захистити ці наміри від впливу Московської патріархії".

Цей лист стане гучним воланням на весь світ з вуст простих українських людей, які хочуть, вірячи в Бога, насадити мир, злагоду та Любов у своїй Батьківщині".

Нагадаємо, священики та митрополити, зокрема, Олександр Драбинко (УПЦ МП), служителі УПЦ КП та єпископи УАПЦ підтримують ідею створення ЄПЦ. Десятки тисяч парафіян чекають від них остаточних дій. Патріоти, єднаймося!

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...

"Є ще порох в порохівницях": Залужний у Великій Британії показав майстерклас зі снайпінгу (фото)

субота, 4 травень 2024, 23:30

Український генерал, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який проходить стажування в МЗС після призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, також тренується у ...