"Українська держава була створена Радянським Союзом": Пропагандист Кремля видав черговий перл на росТБ (відео)

За словами Сергія Кургіняна, до СРСР на території України нібито існували лише "мініатюри на певні теми", які взаємодіяли між собою на підставі суспільного договору.

Лідер руху "Суть часу", ідеолог політичних проектів "Новоросія" і "російська весна" Сергій Кургінян приписав українську державність до спадщини Радянського Союзу. Маразматична заява прозвучала в ефірі пропагандистського ток-шоу "Недільний вечір з Володимиром Соловйовим", передають Патріоти України.

За його словами, до СРСР на території України існували лише "мініатюри на певні теми", які взаємодіяли між собою на підставі суспільного договору. "Українська держава була створена Радянським Союзом. У якомусь сенсі там був гігантський комуністичний перебір у бік українізації, в якомусь - бажання побудувати цю велику Україну. Вона виявилася побудована, але стала суперпроблемною, особливо після розпаду СРСР. Вона спочатку була шалено проблемною, тому що могла існувати за рахунок величезного потенціалу міжнаціонального примирення. Дуже багато різнорідних елементів. Усі один одного терплять", - блиснув "знаннями" Кургінян.

Ідеолог "Новоросії" зазначив, що Революція Гідності зруйнувала цей договір, а подальша українізація нібито добила Україну як державу. "Те, що відбулося на Майдані і потім, було руйнування суспільного договору, фундаменту Конституції. Українська держава не може існувати в умовах радикалізації, руйнування цього консенсусу груп. Коли ви поперли в українізацію, почали руйнувати свою державу. Вона могла існувати на цій толерантності між різними групами, але вже накрилася", - заявив пропагандист.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше на КремльТВ натякнули на можливу анексію Харкова і Одеси.

Джерело: Обозреватель

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...