Українська надія великого тенісу: 14-річна Марта Костюк стала переможницею Australian Open-2017 (фото)

Марта поборола у фінальному поєдинку першу "ракетку" змагань швейцарку Ребеку Масарову, ставши переможницею турніру серед юніорів у Мельбурні.

Марта Костюк. Фото:http://gazeta.ua/14-річна українська тенісистка Марта Костюк виграла одиночний титул юніорського турніру Australian Open-2017. Про це пише Gazeta.ua, інформують Патріоти України.

Марта Костюк поборола у фінальному поєдинку Australian Open-2017 першу "ракетку" турніру, швейцарку Ребеку Масарову, ставши переможницею турніру серед юніорів у Мельбурні.

14-річна Костюк, посіяна під 11-м номером, за 1 годину 55 хвилин переграла в суботу, 28 січня, Ребеку Масарову з рахунком 7:5, 1:6, 6:4.

"Я була більше рада, коли вчора виграла у півфіналі. Може, якби у мене не було з собою телефону, і я не бачила привітань з усього світу, можливо, була б рада більше.

Я виграла перший сет, але він був дуже наполегливий. Іноді таке трапляється, коли ти нервуєш. Я вела 5:2, у мене було чотири сетбола, і я змогла виграти лише після 6:5. У другому сеті, напевно, у неї було більше концентрації, ніж у мене. Вона вела гру.

Коли ми почали другий сет, я почала думати, що я майже виграла. І це мені не допомогло. При якому рахунку? Коли вона вела 1:0, а потім ми грали 12 хвилин один гейм, але я все-таки його виграла. Але це не було добре. Можливо, було б краще, якби я його програла. Але я розслабилася і Ребека виграла п'ять геймів поспіль.

Напевно, коли був рахунок 3:1, я просто перестала грати і була готова до третього сету. Ймовірно, це було добре, що я перечекала, а потім почала грати в третій партії".- розповіла Марта.

У минулому році в січні Марта виграла турнір до 14 років Les Petits As у Франції.

"Я серйозно поліпшила свій рівень гри, і я це відчуваю. Можливо, найпрогресивніший період був у травні, коли Іван Любічіч (тренер Роджера Федерера), запросив мене тренуватися в Монте-Карло на десять днів. Після цього я виграла турнір другої категорії. Після цього, думаю, я покращила свою подачу і почала більше тренуватися. Потім я підписала контракт з Іваном і стала займатися в Каннах, Києві, загалом, скрізь.

Іван дав мені багато досвіду. Він допомагає мені, коли мені потрібна допомога. Любічіч мене дуже добре знає. Він сказав, що буде приходити на мої матчі і підтримувати мене. Якщо мені щось знадобиться, я можу у нього запитати. Він щодня був присутній на моїх іграх.

Також тут зі мною моя мама, вона ж і мій тренер. Коли я граю на великих турнірах, вона завжди зі мною. До речі, нарешті сьогодні я зустріла Роджера Федерера. Він мене привітав з перемогою. Я сфотографувалася з ним, тому досі не можу заспокоїтися".

На 2017-й рік у Костюк дуже амбітні плани.

"У цьому році я планую грати тільки турніри Великого Шолома: Ролан Гаррос, можливо, Вімблдон, і US Open. У нас же є обмеження на виступи у дорослих турнірах, а у мене залишилося сім або вісім до дня народження, тому я не дуже хочу грати професійні турніри в цей час.

Але і юніорські турніри зараз для мене теж не дуже добре. Коли ви приїжджаєте на турнір, ви зосереджені на перемогу і перемагаєте. Іноді це погано. Ви починаєте забивати голову абсолютно іншим, ви не можете показувати свій теніс, тому що на вас тисне думка про перемогу. На цей турнір я приїхала просто показати свою гру, і виграла".

Додамо, що Марта Костюк серед українських тенісистів третьою завоювала трофей на юніорських змаганнях серії Великого Шлема (Grand Slam). Також Марта Костюк стала першою українкою, яка виграла юніорський Australian Open.

Залужний знов з'явився на публіці: Чим здивував улюблений генерал українців після тривалої інформаційної тиші

четвер, 9 травень 2024, 2:35

Колишній головнокомандувач ЗСУ, який довго не з'являвся на публіці після відставки з посади, активізувався в медійному полі та соцмережах. Спочатку він опублікував на своїй сторінці в Facebook фото, а згодом зустрівся з однією з українських співачок і ...

Його спроба перемоги: Представник Фінляндії на Євробачення-2024 вийшов на сцену без трусів (відео)

четвер, 9 травень 2024, 1:45

Представник Фінляндії на "Євробаченні-2024" Windows95man вийшов на сцену наймасштабнішого пісенного конкурсу континенту в дуже зухвалому образі. Він з'явився на сцені у великому яйці, зробленому з джинсів, а потім воно відкрилося і стало зрозуміло, що ...