Українські силовики на Донбасі упіймали знакового зрадника

За три роки "служби" в окупантів чоловік змінив кілька підрозділів НЗФ.

На КПВВ "Новотроїцьке" затримали терориста-"дезертира". Ілюстрація: соцмережі.

Правоохоронці затримали на КПВВ «Новотроїцьке» 31-річного жителя Макіївки, підозрюваного в підвезенні снарядів і бойовиків на передову. Про це повідомляє Відділ комунікації ГУНП в Донецькій області, передають Патріоти України.

Як зазначили в поліції, за три роки чоловік змінив кілька підрозділів НЗФ «Оплот», «Фінансово-економічна поліція ДНР» і «Республіканська гвардія». Правоохоронці уточнили: «Слідчі Волноваського відділу поліції встановили, що чоловік вступив до лав терористів у вересні 2014 року. Він був зарахований водієм в бандформування "Оплот", в роту охорони. В обов'язки новобранця з позивним "Шустрий" входило здійснення внутрішньої охорони підрозділу і забезпечення безпеки стратегічних об'єктів».
Як повідомив затриманий, на початку 2015 року чоловік в складі «фінансово-економічної поліції ДНР» виконував функції водія і займався перевезенням грошових коштів, після чого перейшов в «республіканську гвардію» і був призначений на посаду водія гранатометного взводу. Член НЗФ зазначив, що не брав участі в бойових діях, проте в липні 2016 отримав поранення під Іловайськом.
Правоохоронці підкреслили: «У 2017 році чоловік вирішив "зав'язати". Він добровільно покинув ряди терористів, за що довгий час зазнавав переслідувань і погроз з боку колишніх керівників НЗФ». За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Санкція статті - від 3 до 8 років позбавлення волі.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...