Українські волонтери подають в суд на «Вести»

Журналісти видання приписують волонтерам високі зарплати, забуваючи, що волонтерство означає виключно добровільну неоплачувану діяльність.

Волонтерів обурила стаття у газеті "Вісті". Фото: nr2.com.ua.

Київські волонтери мають намір захищати свою честь і гідність у суді. Скандал розгорівся через публікацію в черговому номері газети «Вісті» матеріалу про те, що волонтери нібито «отримують зарплату до 12 тисяч гривень». Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Новий регіон.

У якості ілюстрації до статті в газеті було використано фото одного з київських волонтерів Андрія Хорольського, який завантажує коробки з гуманітарною допомогою українським військовим в машину для відправки на фронт. Сам же Андрій Хорольський і його колеги називають інформацію про свою заробітну плату не інакше як наклепом. В даний момент активісти збирають інформацію і готують проти газети судовий позов з питання образи честі і гідності. Волонтер Валентина Варава вважає подібні дії журналістів як мінімум непрофесійними, оскільки саме слово «волонтер» перекладається з англійської мови як «доброволець» і має на увазі під собою виключно добровільну неоплачувану діяльність.

Крім того, волонтери в цілому закликають громадськість звернути увагу на діяльність «Вістей». Зокрема, ретельно розібратися в джерелах фінансування даної газети. На їхню думку, багатотиражне видання, яке безкоштовно роздають на вулицях в подібних масштабах, напевно користується серйозною спонсорською допомогою, коріння якої можуть рости з Москви.

У ДТП в Варшаві загинули двоє українців

субота, 4 травень 2024, 19:28

У Варшаві в ДТП загинули «найімовірніше» двоє українців та білорус. Про це повідомило агентство PAP у суботу, 4 травня, з посиланням на речника Окружної прокуратури у Варшаві Шимона Банну, передають Патріоти України. У повідомленні йдеться, що аварія с...

Знайшов поблизу одного з селищ області: Військовий ТрО передав херсонському музею старовинний артефакт (фото)

субота, 4 травень 2024, 19:00

Український військовий Сил територіальної оборони знайшов у одному з селищ Херсонщини старовинний гарман: він передав артефакт музею. Про це повідомив Херсонський обласний краєзнавчий музей, передають Патріоти України. Як розповіли у музеї, солдат ТрО ...