Український “розумний шолом” "повінчають" з двома зразками іноземної бронетехніки (фото, відео)

У Абу-Дабі підписано угоду про інтегрування виробу українців у іноземну техніку. Після створення тестових зразків шоломи установлять на виділені зразки техніки і після проходження тестувань піде мова про контракт на поставку.

Український цифровий стартап LimpidArmor уклав угоду з компанією International Golden Group (Об’єднані арабські емірати), яка є дистриб’ютером оборонних систем і постачальником озброєнь силовим структурам ОАЕ. Підписання угоди відбулося під час виставки озброєнь IDEX-2019 (Абу Дабі), Пише Український мілітарний портал, передають Патріоти України.

Співвласник компанії LimpidArmor Михайло Гречухін розповів Українському мілітарному порталу подробиці щодо змісту домовленостей:

Предметом угоди є дистрибуція нашої продукції та спільне створення двох тестових зразків нашої системи під два типи техніки, виробники якої зацікавилися нашим продуктом під час виставки (на жаль конкретні моделі не можу називати). Після створення тестових зразків ми установимо їх на виділені нам зразки техніки і після проходження тестувань продовжимо спілкування про контракт на поставку.

Також, за інформацією Гречухіна, крім підписаного контракту з IGG, йдуть переговори з представниками декількох країн Близького Сходу та Африки та одним європейським виробником озброєння:

Загалом виставка дала розуміння, що наш продукт цікавить клієнтів і в комплексі, і як окремі елементи. Наприклад деякі клієнти зацікавилися саме нашими системами розпізнавання об’єктів в відеопотоці. А одна компанія зацікавилися нашими напрацюваннями в UI-оптимізації інформації в AR.


У 2019 році компанія планує створити тестові зразки адаптовані під конкретну техніку, та невеликі партії створені в лабораторних умовах. Згідно виставлених компанії вимог на етапі державних польових випробовувань потенційного замовника необхідно передати близько 3-5 зразків. Керівник проекту поділився інформацією щодо перспектив серійного виробництва:

З наступного року плануємо починати промислове виробництво відповідно до укладених контрактів. Наразі домовляємось з партнерами, які можуть взяти на себе виробництво окремих елементів системи.

Компанія LimpidArmor розробила комплект для модернізації бронетанкової техніки Land Platform Modernization Kit. Вона являє собою інформаційну систему до складу якої входять окуляри Microsoft HoloLens (інтегровані в шоломи членів екіпажу) та відеокамер встановлених на борту. Програмне забезпечення дозволяє екіпажу мати огляд 360 градусів в режимі реального часу завдяки потоковому відео. Окрім того, передбачено виведення на екран окулярів показників телеметрії всіх систем бойової машини, статуси завдань, цілі, інтерактивні підказки щодо розміщення дружніх та ворожих одиниць бойової техніки. Система може бути під’єднана до систему управління вогнем та отримувати дані з БПЛА.


Тестування системи відбувалося в 2018 році на полігоні навчального центру Сухопутних військ “Десна”. La nd Platform Modernization Kit була встановлена на танк Т-64.

LimpidArmor Inc. – український багатонаціональний технологічний стартап з головним офісом у Волнат-Крік (Каліфорнія) та R&D філією в Києві, Україна. Він спеціалізується на віртуальній та доповненій реальності, робототехніці, штучному інтелекті та аналізі даних. Заснована українським підприємцем та ветераном-АТО Михайлом Гречухіним у січні 2017 року. LimpidArmor Inc. є членом робочої групи при технічному комітеті NATO STO з питань стандартизації систем доданої реальності та є офіційним партнером Microsoft, Optix та Nvidia.


88-річний українець пішки залишив рідне селище в окупації, щоб не отримувати паспорт РФ

четвер, 25 квітень 2024, 5:00

Коли російські загарбники зайшли до частини Очеретиного, у Івана Яковича та його сусіда забрали документи. 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине Донецької області, аби не отримувати громадянство РФ. Про цю історію розповів очіл...

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...