Український військовий льотчик переміг на міжнародному авіашоу CIAF-2016 у Чехії (фото, відео)

Полковник Олександр Оксанченко неперевершено виконав фігури "Дзвін", "Вухо", бойові розвороти та інші

Наш льотчик переміг на міжародному авіашоу. Фото: Міноборони України

3-4 вересня делегація Повітряних Сил ЗСУ взяла участь у найбільшому авіашоу CIAF-2016 в чеському місті Градець-Кралове. Полковника Олександра Оксанченка, українського військового льотчика, було визнано найкращим за виконання фігур вищого пілотажу на винищувачі Су-27. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Міноборони України.

15-хвилинна програма виступу була насичена фігурами вищого пілотажу, виконання яких викликає захоплення у глядачів на шоу. Серед фігур були: "Дзвін", "Вухо", бойові розвороти та інші.

"Ми з моїм дублером та резервним пілотом підготували програму в чотирьох варіантах, залежно від погодних умов. Протягом 14-15 хвилин у повітрі виконую низку фігур вищого пілотажу. Глядачам найбільше подобаються бойові розвороти, петля зі зльоту, петля Нестерова з поворотом, косі петлі, два "Дзвони", бойовий розворот з поворотом у внутрішній бік ("Вухо"), прохід на малій швидкості, перевернутий політ. На завершення виступу я імітую захід на посадку з шасі, наближаюсь до землі, а потім стрімко здіймаюсь у повітря знову та виконую "бочку", - каже полковник Оксанченко.

Крім того, наш винищувач Су-27 виступив у парі з чеським Міг-15. Їх спільний політ викликав захоплення у глядачів. На статичному показі всі бажаючі змогли зблизька роздивитись ще один винищувач Су-27УБ та військово-транспортний літак Ан-26. Після двох днів неперевершених виступів українського льотчика було визнано найкращим серед пілотажників. Тепер полковник Оксанченко та його команда готуватимуться до дебютного виступу на міжнародному авіаційному шоу на Мальті.

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...