Українським військовим передали нові вітчизняні міномети незадовільної якості

Всі несправності були помічені ще під час практичних стрільб.

Продукція київського заводу. Фото: мілітарі порталУкраїнські військові невдоволені якістю нових вітчизняних 120-мм мінометів М-120-15 «Молот» виробництва київського заводу "Маяк". Це випливає з пояснювальної записки одного з командирів мінометних батарей, яка потрапила у розпорядження Українського мілітарного порталу, передають Патріоти України з посиланням на 24today.net.

У документі йдеться про батарейному комплекті з 6 мінометів, які 21 червня отримала батарея в місті Оржів Рівненської області. В ході проведення тактико-спеціальних занять спочатку у двох мінометів а потім і в інших заклинило деталі в підйомному механізмі. Що важливо, всі несправності були помічені ще під час практичних стрільб. Серед інших проблем - якість металу, який дуже швидко починає іржавіти і окислюватися.

Крім того, фарба на мінометах "лущиться" під дією сонячних променів і швидко стирається. Також виникають питання до матеріалу механізмів наведення і механізм захисту від подвійного заряджання. А коштує таке зброя чимало, згідно наряду на одержання М120-15 «Молот» - 483512,40 гривень за одиницю.

У Польщі "злякалися" депортації українських чоловіків - Forbes дізнався причини

неділя, 12 травень 2024, 10:50

Польща взяла на себе зобов'язання допомогти Україні у репатріації чоловіків, які є військовозобов’язаними, після прийняття нового закону про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня. Однак крім етичних розглядів, цей крок може мати серйозний вплив н...

Супутники Starlink перевантажені через магнітну бурю: Маск пояснив ситуацію

неділя, 12 травень 2024, 9:59

Скандально відомий американський комерсант Ілон Маск повідомив про підвищене навантаження на супутники Starlink (належать його компанії SpaceX) через геомагнітну бурю на Сонці. Про це він написав у своїй соцмережі "Х" (екс-Twitter). "Прямо зараз відбув...