Українці стали найосвіченішою категорією біженців у США за останні десятиліття

Другою за освіченістю категорією біженців в останньому кварталі 2016 року стали іранці.

США. Фото: соцмережі

Вихідці з України виявилися найбільш освіченими біженцями в США. За перші три місяці 2017 фінансового року (жовтень, листопад і грудень 2016 року) Держдепартамент США присвоїв статус біженців 25,671 іноземним громадянам. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на rusjev.net.

Найбільшу групу біженців представляють уродженці Конго (5.179 осіб), де в даний час твориться справжній хаос. Незважаючи на офіційне припинення Другий конголезької війни ще в 2003 році (другий за чисельністю загиблих конфлікт після Другої світової війни), африканська країна поділена між ворогуючими один з одним злочинними воєнизованими угрупованнями, що торгують природними ресурсами.

Від голоду і хвороб в Конго гинуть принаймні півтори тисячі осіб на добу. На другому місці по чисельності біженців – іракці (3.624). Вони тікають з країни з усіх причин, що дозволяє отримати вид на проживання в США.

Після повалення режиму Саддама Хусейна силами НАТО і активізації радикальних ісламістських угруповань, життя в Іраку стало нестерпним. Третє місце займають сирійці (3.566), які поряд з іракцями сильно постраждали від дій «Ісламської держави».

Більша частина країни лежить у руїнах не тільки завдяки терактам, але і внаслідок бомбардувань російської авіації. Далі йдуть представники Сомалі (3.488) і Бірми (2.011), де розпалюються неабиякі конфлікти на релігійному ґрунті. В обох країнах зафіксовані випадки геноциду.

Чисельність журналістів, які висвітлювали війни, в 2016 році сильно скоротилося за обстановки підвищеної небезпеки. Україна займає шосте місце по чисельності біженців (1.662) в США за останні три місяці. В рядах отримали притулок – жителі Криму, Луганської та Донецької областей, учасники подій на Майдані.

Держдепартамент дуже обережно видає візи на в'їзд в Америку українцям, проте охоче схвалює прохання про політичний притулок на території США. Цікаво, що українці стали найосвіченішою категорією біженців за останні десятиліття. 71.9% вихідців з цієї країни мають освіту не нижче середньої.

Для порівняння, тільки 8.8% сомалійців, які приїхали в Штати, вміють читати, писати і рахувати. Другою за освіченістю категорією біженців в останньому кварталі 2016 року стали іранці (1.061). Понад 65% з них мають шкільну або вищу освіту.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...