"Украина – это наша страна, там 20 млн русских. Вы че, смеетесь что ли, куда мы уберемся?": Що розповідає про Україну та українців російська пропаганда (відео)

Якщо пригадати "яскраві" висловлювання про Україну та українців на російських телеекранах, то відразу можна зробити висновок, як про Україну відзивається "братній" народ.

Дмитро Кисельов. Ілюстрація:DT.ua

У світлі недавнього скандалу навколо телеканалу СТБ, який показав програму за участю військових з РФ, редакція сайту Styler вирішила згадати найбільш одіозні російські передачі, ток-шоу та розважальні програми, в яких згадується Україна, зазначають Патріоти України.

Останнім часом Україна - мабуть, найулюбленіша тема російських журналістів. На жаль, об'єктивність - останнє, чим можуть похвалитися дані "аналітичні міркування".

"Давай Одружимося" (випуск від 06.04.2015): "Нужно выживать, вы же с Украины".

"26-летний Андрей ищет девушку, которая любит цирк. Он никогда не женится на девушке, которая носит кроссовки с юбкой и красит ногти черным лаком", - йдеться на початку передачі. Здавалося б, невинне шоу.

"Українському клоуну" Андрію шукають наречену. Але особливо слух ріже випадково кинута фраза ведучої Лариси Гузєєвої: "Ну, нужно или выживать, вы же с Украины, господи боже мой, или сидеть сопли на кулак наматывать и говорить: зато с сыном".

Comedy Club видає свій "гумор" про Україну: "Конча-Заспа Ейрлайнс".

Ургант і "порубані жителі українського села".

Безумовно, згадується гучний жарт російського ведучого Івана Урганта, якому, до речі, довелося принести вибачення за "гострий язик". Переходимо до "хардкору". Російське суспільно-політичне ток-шоу "Час покаже" (виходить на "Першому каналі") - одна з тих передач, де тема України завжди "в тренді". При цьому про об'єктивність таких сюжетів, на жаль, доводиться тільки мріяти.

"Час покаже" (випуск від 23.06.2015): "Украина – это наша страна, там 20 млн русских".

Таке гучне висловлювання дозволив собі російський телеведучий Петро Толстой у відповідь на коментар українського політолога Вадима Чорного. "Уберите свои танки с Донбасса. Мы придем, мы уничтожим ваших отпускников. Мы их отправим вам обратно в цинковой упаковке, чтобы вы могли их захоронить в безымянных могилах… Оставьте нас в покое", - закликав Чорний.

Безумовно, російські ЗМІ назвали таку заяву українського політолога "істерикою", "неконтрольованими емоціями", які, нібито, добре характеризують українське суспільство в цілому. "Украина – это наша страна, там 20 млн русских. Вы че, смеетесь что ли, куда мы уберемся? Я вам предлагаю в Россию приехать, а вы мне говорите про цинковые гробы. Приезжайте к нам на Колыму", - порадив Петро Толстой.

"Час покаже" (випуск від 05.12.2016): "Украина: похорон Советского Союза в головах"

"І знову на порядку денному Україна", - з таких слів починається черговий випуск ток-шоу "Час покаже". І дійсно, в який раз російські телеведучі заговорили про Україну. Цього разу творці передачі міцно вчепилися у промову Петра Порошенка, яку він виголосив у Варшаві на конференції "Форум лідерства" з нагоди 25-ї річниці визнання Польщею незалежності України.

Слова Президента України перекрутили і "розірвали" на незв'язні цитати. Загалом, ведучі "знайшли пояснення, за що ж воює Україна" і пояснення це: "Украина воюет, чтобы похоронить Советский Союз в головах некоторых". Будь-які роз'яснення та докази українських експертів, звичайно ж, на демагогію ведучих не діють.

"Час покаже" (випуск від 27.12.2016): "Близкие люди в Украине – в беде. Там все больны"

Суть в цій передачі: "В Україні всі люди хворі". "Я вчера была у русского посольства. Там огромное количество цветов, свечек. Туда приезжают люди самые разные: и пешком приходят, и на джипах приезжают. То, что вы показали в Кривом Роге – это правда. Но таких людей, сумасшедших, их все меньше и меньше, их специально показывают по всем телевизорам на украинских олигархических каналах, чтобы думали, что все украинцы такие.

Нет, это 5%, уже меньше. Сейчас таких как я – 95%, но просто нас глушат, против нас власть работает. Весь украинский народ скорбит по поводу этой страшной трагедии", - висловилася Вікторія Шилова, лідер українського громадського руху "Антивойна" з приводу катастрофи літака Ту-154. У випуску згадали і Турчинова, і Різдво, і міжрелігійну війну.

"Прямий ефір" (березень 2014 року): "Кого подняла наверх пена Майдана?"

"Прямий ефір" - громадське ток-шоу, що виходить на телеканалі "Росія-1". Шоу вже встигло набути характеру скандального. Під час одного з ефірів ведучий Борис Корчевников (той самий милий "кадет" Ілля Синіцин) і ряд експертів намагаються розкрити тему "Маски-шоу Майдану: в чиїх руках Україна?".

Говорили про Дмитра Яроша, який "вже багато років намагається повторити долю єфрейтора Гітлера", про "голодні бунти" в Україні, американські політтехнології, звичайно ж, згадали і Авакова, розкрили його таємне захоплення - "заговорила одна з жертв міністра - неповнолітній хлопець" .


Воскресный вечер с Владимиром Соловьевым от 17.04.16: "Восстановить экономику Украины без России не получится"

Программа НТВ "Место встречи" (выпуск от 28.09.2016): "Баран" не дает вести передачу

Фрагмент досить гучний. Під час обговорення теми про збитий Боїнг МН17, ведучий телепроекту "Місце зустрічі" Андрій Норкін вигнав зі студії українського блогера Сергія Запорожського прямо під час прямого ефіру, який "постійно його перебивав і провокував скандал в студії". Російського журналіста розлютили слова українця: "Ви обманюєте". Ведучий грубо виштовхав українця та ще й обізвав "бараном". При цьому глядачі активно підтримали такі дії журналіста.

Сергей Доренко: "По факту же они (ред. - украинцы) шестерки у всего белого света"

Youtube-канал скандального російського журналіста Сергія Доренка - з промивки мозку може змагатися хіба що з виступами Дмитра Кисельова. Чого тільки варта: "Но ведь украинцы теперь европейцы, или, по крайней мере, считают себя таковыми. Их евровыбор не отменить. По факту же они шестерки у всего белого света".

Або ось думка: "Главную опасность своей национальной идентичности современные украинцы видят в огромном пенисе русского президента".

"Пусть говорят" (Выпуск от 28.10.2015): Украинский батько

Під кінець трохи зменшуємо градус. "Довгі роки 29-річна Ольга просила маму розповісти хоч щось про рідного батька і лише недавно, після вечірнього випуску новин, де йшла розповідь про події на Україні, жінка перервала обітницю мовчання. Мати відкрила дочці ім'я батька - Олег.

Мати розповіла, що 30 років тому він приїхав на Далекий Схід за комсомольською путівкою з Донецької області, а також зізналася, що рідний батько Олі навіть не підозрює, що у нього є дочка". Загалом, кінцівка, ніби як, позитивна. "Український батько" визнає помилки минулого, у нього велика родина, своє господарство, дочку він приймає. Але ось негативне ставлення до батька у глядачів залишається. Як то кажуть, "поматросил и бросил".

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...