"Умивають руки": Депутати бояться ухвалювати рішення щодо Новинського, - Луценко

За думкою Генпрокурора, нардепи хочуть перекласти відповідальність з себе, щоб потім "не мати зайвих проблем".

Українцям не зрозуміло, чому Новинський, друг Януковича, досі у нашій Раді. Фото: "Цензор"

Народні депутати шукають причини, щоб не ухвалювати рішення про зняття недоторканності з мільйонера-депутата Вадима Новинського. Про це у коментарі журналістам заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Депутати бояться казати "так" і бояться казати "ні", і роблять так, щоби перепихнути цю проблему на мене, підштовхуючи мене – або поруш КПК (Кримінальний процесуальний кодекс), або не отримаєш відповіді", - сказав він.

Нагадаємо, парламентський комітет Верховної Ради, який мав би вирішити - чи ставити на голосування питання про зняття недоторканності з Новинського - перенесли засідання, доки генеральна прокуратура не відповість на ряд додаткових запитань.

Зокрема, депутати хочуть мати покази всіх тих, хто говорив про внутрішні церковні проблеми в УПЦ МП. Юрій Луценко каже, що він не зможе відповісти на ці питання, оскільки Кримінальний процесуальний кодекс забороняє розкривати таємницю досудового слідства.

"Я думаю, комітет прийняв рішення дуже специфічне. Вони вимагають від ГПУ те, чого вимагати не мають права, бо КПК забороняє мені розкривати таємницю досудового слідства", - сказав генпрокурор.

Вадим Новинський, зі свого боку, рішенням колег задоволений. "Я задоволений тим, яке рішення було прийнято, депутати регламентного комітету хочуть розібратися в тому, в чому ж мене звинувачують. Тому що в тексті подання ніяких звинувачень на мою адресу", - сказав він. Новинського звинувачують у тому, що він був співорганізатором викрадення митрополита Олександра Драбинка для зміни керівництва Української православної церкви Московського патріархату 2013-го року.

Панд немає, то знайшли живу "підробку": Як китайський зоопарк дурить відвідувачів (відео)

вівторок, 7 травень 2024, 20:40

За маленьких панд у вольєрі Taizhou Zoo у провінції Цзянсу намагалися видати забарвлених собак породи чау-чау. Про те, що замість ведмежат публіці показують забарвлених цуценят розпізнали відвідувачі. На питання журналістів, представник зоопарку просто...

"Спочатку подумали, що це вибух": У кропивницькому дендропарку розбилася насмерть жінка

вівторок, 7 травень 2024, 19:14

У дендропарку Кропивницького розбилася насмерть 56-річна жінка. Вона впала з оглядового колеса. Про це «Суспільному» розповіла речниця поліції області Віталіна Бевзенко, передають Патріоти України. Поліція вже розпочала кримінальне провадження за част...