Унікальний діамант "Рожева зірка" проданий за фантастичну суму (фото)

Діамант "Рожева зірка" (The Pink Star) в 59,6 карата був проданий у вівторок з аукціону Sotheby's в Гонконзі за 533 млн гонконгських доларів (близько $71,2 млн), встановивши новий світовий рекорд ціни для дорогоцінних каменів.

"Рожева зірка". Фото: ВВС.

Рідкісний діамант "Рожева зірка" став найдорожчим дорогоцінним каменем, що коли-небудь був проданий з молотка: камінь вагою в 59,6 карата пішов з аукціона Sotheby's в Гонконзі за 71 млн доларів, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Аукціонний дім повідомив, що покупцем стала гонконгська фірма Chow Tai Fook Jewellery. Торги зайняли всього п'ять хвилин, повідомляють присутні на них люди.

Рекордною стала не тільки сума, виплачена за діамант, а й його розмір. "Рожева зірка" стала найбільшим в історії огранованим рожевим каменем з тих, що коли-небудь йшли з молотка.

Стартова ціна каменю, видобутого на одному з родовищ De Beers в ПАР в 1999 році, становила 56 млн доларів. У необробленому вигляді він важив 132,5 карата.

У 2013 році на аукціоні в Женеві ту ж "Рожеву зірку" мали намір купити за 83 млн доларів, однак потенційний покупець не зміг розплатитися вчасно, і операція була анульована.

"У нього неймовірний колір, та й розмір каменю робить його настільки рідкісним і красивим", - сказав головний оцінювач ювелірної компанії "77 алмазів" Олександр Брекнер.

Аби створити відчуття кризи: Samsung запровадив 6-денний робочий тиждень

вівторок, 23 квітень 2024, 16:48

Samsung Group запровадив шестиденний робочий тиждень для керівників всіх підрозділів компаній. Головною причиною є труднощі в бізнесі. Про це повідомляє Business Insider, передають Патріоти України. Деякі керівники підрозділів почнуть працювати за нови...

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...