Упав до мінімуму: У Росії індекс патріотизму найнижчий за останні 16 років

Разом з тим, 46% росіян заявили про свій "безумовний патріотизм".

Ілюстрація:fakty.ictv.ua

"Індекс патріотизму" росіян в 2016 році впав до мінімальної позначки за весь час досліджень (з 2000 року). Про це повідомив в середу ВЦИОМ, передають Патріоти України з посиланням на Примечания.

Під час опитування, проведеного соціологами в червні у 130 населених пунктах РФ, 12% громадян заявили, що "скоріше не відчувають себе патріотами", 6% - що "безумовно" не вважають себе такими.

В результаті сумарна частка відкритих непатріотів досягла рекордної за 16 років позначки. За півтора року - в порівнянні з жовтнем 2014 року - частка тих, хто не відчуває патріотизму, зросла на 6 процентних пунктів.

Кількість патріотів тим часом в рази вище: 46% заявили про "безумовний патріотизм", 34% - що скоріше є такими.

Індекс патріотизму, який представляє з себе різницю позитивних і негативних відповідей, склав 62 пункти (проти 72 пунктів у жовтні 2010-го).

Схожі оцінки громадяни висловлювали лише в 2011-му році: тоді частка непатріотів досягала 17%, а індекс патріотизму опускався до 63 пунктів.

Оскарження висновку ВЛК можливе: Офіцер розповів, як це відбуватиметься

вівторок, 7 травень 2024, 18:22

Можливість оскарження рішення військово-лікарської комісії залишиться в оновленому законодавстві. Про це заявив в ефірі телемарафону офіцер Центральної військово-лікарської комісії Дмитро Мірошніченко, передають Патріоти України. "Ми її удосконалили. В...

Позиція однозначна: Українці відповіли, що влада повинна зробити з УПЦ Московського патріархату

вівторок, 7 травень 2024, 17:56

У квітні 2024 року 83% українців вважають, що держава в тій чи іншій мірі має втрутитися в діяльність УПЦ Московського патріархату,передають Патріоти України. Зокрема, 63% вважають, що ця церква має бути повністю забороненою. Ще 20% зараз виступають за...