"Уся пенсія на квартплату йде, а їсти хочеться": Історія про 80-річного пенсіонера у вишиванці схвилювала мережу

Користувачі мережі пропонують організувати флешмоб на підтримку пенсіонерів, що в складних умовах намагаються вижити.

Дідусь порпався в смітнику, шукаючи їжу. Фото: Фейсбук.

У мережі з’явилася зворушлива історія про бідного 80-річного киянина у вишиванці. Її на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook опублікував журналіст Влад Антонов, повідомляють Патріоти України.

За його словами, випадок стався в Голосієвському районі Києва. Він помітив літнього чоловіка, який порпався у смітнику.

"Підходжу до парковки, елітний будинок біля метро, стоять дорогі позашляховики підкорювачів столиці. У ряду елітних смітників копається дідусь близько 80 років, зник майже по пояс. Знайшов якісь недоїдки, склав у пакет", – написав Антонов.

Він зазначив, що чоловік був вдягнений у чисті речі.

"Чистий одяг, випрана біла сорочка з елементами вишиванки. Правда видно, що не стригся і не голився дуже давно. Підходжу, простягаю трохи грошей. Задкує... Прошу взяти. Образився, говорить ні, грошей не візьму, лажу по смітниках, уся пенсія на квартплату йде, а їсти хочеться..." – написав Антонов.

Ця зустріч наштовхнула його на роздуми.

За словами журналіста, саме такі люди точно допоможуть безпритульній тварині чи тому, хто цього потребує, а не бізнесмени, яким шкода дати на доброчинність кілька сотень гривень.

"І така людина швидше допоможе тваринам, наприклад, ніж власники бізнесу, яких у мене в друзях у кожному профілі більше 100. Люди, які заробляють тисячі доларів на місяць, не хочуть і 200 грн дати, а ті, у кого нічого немає, легко діляться з тими, кому потрібна допомога", – висловився Антонов.

Пост зачепив за живе українців. У своїх коментарях вони зазначили, що їм дуже шкода бідного дідуся. Деякі розповіли історії про те, як допомагають літнім людям грошима та навіть запропонували організувати флешмоб, щоб підтримати пенсіонерів.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...