Усюди вмів щось потягнути: Заарештований чиновник Держслужби у справах АТО раніше "нагрівав руки" у Мінсоцполітики

За приблизними оцінками, за рік махінаторам з Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО, які брали "відкати" з санаторіїв за гроші, перераховані державою на путівки, вдалося заробити близько 10 мільйонів гривень.

Ілюстрація:tsn.ua

Заарештований за підозрою в шахрайстві головний спеціаліст сектора внутрішнього аудиту Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО Олександр Кот раніше фігурував в кримінальній справі за фактом розтрати чиновниками Міністерства соцполітики 24 мільйонів гривень. Про це пише Обозреватель, передають Патріоти України.

Так, прокуратура Києва підозрює в шахрайстві ряд чиновників Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО, які брали "відкати" з санаторіїв за гроші, перераховані державою на путівки. За приблизними оцінками, за рік шахраям вдалося заробити близько 10 мільйонів гривень.

Видання в свій час писало про розкрадання бюджетних коштів в Мінсоцполітики 2014 році. Тоді Олександр Кот, будучи на посаді начальника відділу організації держзакупівель Управління господарського забезпечення та державних закупівель, брав участь в схемі по розкраданню коштів, призначених для закупівлі обладнання для дітей, хворих на дитячий церебральний параліч.

Пост міністра соціальної політики в той час займала нинішній народний депутат від "Народного фронту" Людмила Денисова. На початку 2015 року Кот був звільнений з Мінсоцполітики новим міністром Павлом Розенком.

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...