Увага, на вас полюють! Українців попередили про небезпечну аферу з оплатою карткою (фото)

Ілюстрація: imagecdn1.luxnet.ua

Шахраї придумали новий технологічний спосіб відбирання грошей у відвідувачів кафе, барів і ресторанів, використовуючи фальшиві термінали оплати. Про це пише Telegram-канал Criminal Bio, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, зловмисники шукають у соціальних мережах офіціантів, адміністраторів та інших людей, які можуть проводити розрахунок клієнтів. Під виглядом "підробітку" їм пропонують підмінити термінал оплати на спецпристрій, що робить копії банківських карт.

Зовні пристрій повністю повторює стандартний POS-термінал, однак замість оплати він зчитує відомості про карти, закрема й пін-код. Для маскування під час проведення операції з картою фальшивий термінал видає чек, який повідомляє про те, що зв'язок із банком відсутній.

Після того, як пристрій зчитає карту, шахраї підключають його до комп'ютера та за допомогою спецпрограми копіюють усю інформацію.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...