В InformNapalm встановили особи шістьох путінських відпускників, які воювали на Донбасі (фото)

Два офіцери і чотири контрактники в серпні - вересні 2014 року воювали на українському Донбасі в складі т. зв. батальйону спеціального призначення 8-ї омсбр (г).

 InformNapalm встановило особи військових злочинців з РФ. Фото: informnapalm.org.

Міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm встановило особи військових злочинців першої хвилі російської агресії проти України зі складу батальйону спеціального призначення 8-ї мотострілецької бригади (гірської) Збройних сил Росії. Фотографія, на якій засновано нове OSINT-розслідування міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm, вперше була опублікована восени 2014 року, передають Патріоти України.

Пізніше, в лютому 2017 року, волонтери-розслідувачі змогли ідентифікувати місцевість (околиці Суходільська Луганської області) та впізнали одного з 19 військовослужбовців (Д. Саліханов). А тепер вдалося впізнати ще шістьох інтервентів: двох офіцерів і чотирьох контрактників, які в серпні - вересні 2014 року воювали на українському Донбасі в складі т.зв. батальйону спеціального призначення 8-ї омсбр (г).

1. Роман Сергійович Вогачев

Дата народження 22 жовтня 1989 року. Родом з міста Бєлорєцька (Башкортостан), зареєстрований за адресою: м Бєлорєцьк, вул. Крупської, 57, кв. 3.

Станом на 2015 рік офіцер 8-ї омсбр (г) ЗС РФ у званні "старший лейтенант". Випускник Єкатеринбурзького вищого артилерійського командного училища 2012 року.

Примітно, що Р. Вогачев приблизно два роки тому був описаний волонтерами проекту lostivan. На жаль, проект припинив своє існування, і оригінал запису не зберігся, але дані про російського офіцера були скопійовані на сторінку проекту gruz200, і значиться у них таке: "Нацист-імперець із російської армії. За геоданими, отриманих з фото, можна судити, що був у Суходольську, Луганської області".

2. Павло Арафьєв

Дата народження 13 червня 1987 року. Родом з міста Пензи (також значиться м. Тейково Івановської обл.).

Станом на 2016 рік офіцер 8-ї омсбр (г) ЗС РФ у званні "капітан". Випускник Коломенського вищого артилерійського командного училища.

3. Олександр Юрін

1976 р.н. родом з міста Самари.

Станом на 2017 рік військовослужбовець-контрактник 8-і омсбр (г) ЗС РФ.

4. Ерсаін Шікшікеєв

Дата народження 30 березня 1992 року. Родом з міста Астрахані.

Станом на 2016 рік військовослужбовець-контрактник 8-ї омсбр (г) ЗС РФ.

5. Віктор Аншаков

Дата народження 18 серпня 1993 року. Родом з міста Харабали (Астраханська обл.).

Станом на 2016 - 2017 роки військовослужбовець-контрактник 8-ї омсбр (г) ЗС РФ.

6. Сергій Матюшенко

1994 р.н. родом із Камишина (Волгоградська обл.).

Станом на 2016 рік військовослужбовець-контрактник 8-ї омсбр (г) ЗС РФ.

"З урахуванням раніше розсекреченого Д. Саліханова, до теперішнього часу вдалося встановити імена сімох військових злочинців із 19. Робота над ідентифікацією інших триває", - йдеться у публікації.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...