В Італії у справі затриманого бійця Нацгвардії Марківа "виплили" нові свідки

Суд над українцем перенесений на невизначений термін.

Віталій Марків. Фото:http://www.dw.com

В Італії під час судового засідання проти українця, бійця АТО Віталія Марківа, який підозрюється у вбивстві італійського фоторепортера Андреа Роккелли на Донбасі в 2014 році, з'явилися два нових свідки. Про це йдеться у матеріалах справи, які отримала ТСН, передають Патріоти України.

Згідно з інформацією, це два журналісти, які нібито спілкувалися з підозрюваним після загибелі Андреа Роккелли. Відзначається, що інших доказів у справі немає. Крім цього, обвинувальна сторона продовжує вважати українця добровольцем або "волонтером, який став командиром", не дивлячись на те, що Марків офіційно перебуває у лавах Національної гвардії.

За словами одного зі свідків, італійської журналістки, Віталій Марків нібито відкрив вогонь спочатку з вогнепальної зброї, а потім з міномета. Вона розповіла, що внаслідок стрілянини вбитий Андреа Роккелли, його колега Андрій Миронов, важко поранений французький журналіст Вільям Ровелон, а також ще два громадянина України, яких не вдалося ідентифікувати.

Однак, виходячи з матеріалів справи, відомо, що Марків знаходився у двох кілометрах від місця загибелі італійця і не мав зброї, яка б дострелила до локації, на якій знаходився італієць.

Ще один свідок журналіст Марчелло Фаучі підтримував з Марківом зв'язок у Facebook. Він стверджує, що нібито через соцмережі дізнався про те, що Марків вступив у ряди батальйону. А про свою причетність до вбивства італійського фотокора українець нібито самостійно підтвердив в інтерв'ю. Також як доказ наводиться те, що українець у списку друзів у соцмережі свідків по справі - Фаучі і Морани.

До матеріалів справи також були додані розшифровки телефонних розмов батьків підозрюваного, які проживають в Італії, які підтверджують, що Марків брав участь у військових діях на Донбасі, а також нібито був командиром підрозділу.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...