В Києві з'явився новий вид шахрайства при обміні валюти (фото)

Зловмисники використовують фальшиві обмінники, куди заманюють клієнтів дуже вигідним курсом і після отримання грошей просто зникають.

Фальшиві обмінники. Фото: Фейсбук.

У Києві з'явився новий вид шахрайства при обміні валют. Схему обману, яку зловмисники використовують при відкритті фальшивих обмінників, описав в Facebook начальник Головного управління Нацполіціі столиці Андрій Крищенко, повідомляють Патріоти України.

За його словами, на кілька днів орендується торговий кіоск під виглядом обмінника, далі в інтернеті розміщують оголошення про обмін валют за дуже вигідним курсом. Але як тільки касир отримує в руки валюту - зникає.

Клієнт думає, що він вийшов в сусідню кімнату, щоб покласти гроші в сейф, але насправді шахрай тікає через дірку в стіні або даху.

"Буквально днями ми затримали підприємливого уродженця Запорізької області, який встиг наслідити в трьох районах столиці і привласнити шахрайським шляхом понад 20 тисяч доларів. Зібрано докази, встановлюється причетність інших осіб до цих епізодів та інших аналогічних фактів. Шахрай заарештований", - написав він.

Крищенко закликає громадян бути розсудливими і не піддаватися на привабливі пропозиції.

Моторошна знахідка: Місцева жителька на Рівненщині виявила труп мотоцикліста (фото)

середа, 1 травень 2024, 13:59

У Сарненському районі сталася смертельна ДТП. Місцева жителька виявила у рівчаку поблизу проїзної частини тіло чоловіка й мотоцикл біля нього. Про це повідомили у пресслужбі поліції Рівненщини, передають Патріоти України. За інформацією правоохоронців,...

"Ви вже давно померли": Жінка прийшла на обстеження до лікарні, але щось пішло не так

середа, 1 травень 2024, 12:55

У Великій Британії жінка прийшла на обстеження до лікарні, де їй сказали, що вона вже померла. Про це пише BBC, передають Патріоти України. Співробітники лікарні Брідлінгтона сказали Сьюзан Джонсон, що згідно з їхніми записами вона була мертва вже чоти...