"В місії ООН ніякого Мартіна немає. І не було": У справі журналістів, вбитих у ЦАР, з'явилися нові дивні подробиці

Фіксера Мартіна в ЦАР журналістам рекомендував представник ЗМІ, яке може належати... "кухарю Путіна" Євгену Пригожину.

Вбитих журналістів заманили у добре підготовану пастку? Ілюстрація: соцмережі.

Вбитого в Центральноафриканській республіці російського режисера Олександра Расторгуєва з фіксером Мартіном в ЦАР познайомив журналіст видання РІА ФАН Кирило Романовський. Про це повідомляє «Медуза» з посиланням на знайомих Расторгуєва та Романовського, передають Патріоти України.

Романовський підтвердив, що спілкувався з Расторгуєвим і Мартіном (прізвище невідоме), який рекомендував журналістам водія - єдиного вцілілого після нападу. У «Центрі управління розслідуванням» заявляли, що Мартін працював в місії ООН в ЦАР, але представники місії повідомили, що у них «немає консультанта, якого б звали Мартін», а організація не контактувала із загиблими журналістами.
За словами Романовського, він вже спілкувався зі Слідчим комітетом, який розслідує це вбивство, і з родичами загиблих. Він не розповів про спілкування з журналістами і з фіксером, оскільки вже чотири дні «відповідає на одні і ті ж питання» і «навряд чи скаже щось нове». При цьому він «обіцяв» СК відновити «вбитий телефон» з листуванням з Мартіном і Расторгуєвим. Він також планує поїхати в ЦАР для розслідування загибелі Расторгуєва, Джемаля і Радченка разом з групою незалежних журналістів.
Видання РІА ФАН пов'язували з «Агентством інтернет-розслідувань» (фабрикою тролів) і Євгеном Пригожиним, якого вважають спонсором фабрики і ПВК «Вагнер». А Расторгуєв, Джемаль і Радченко знімали фільм про російських найманців (передбачається, що в ЦАР працюють саме «вагнерівці»).

Нагадаємо, про загибель Орхана Джемаля, Олександра Расторгуєва та Кирила Радченка в ЦАР повідомило агентство AFP з посиланням на свої джерела. Їх тіла виявили в 23 кілометрах від м. Сібут. Соціолог Ігор Ейдман допускає, що їх убили бійці ПВК «Вагнера».

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...