У Москві не врахували, що жертви такі "чистюлі": Розробник "Новачка" назвав ще одну причину, чому вижили Скрипалі

Мити руки перед їжею - не просто корисна звичка, інколи вона буквально здатна врятувати життя.

Юлія та Сергій Скрипалі. Фото: соцмережі.

Правила гігієни врятували шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля та його доньку Юлію при отруєнні нервово-паралітичною речовиною. Її дію було зменшено завдяки тому, що вони помили руки перед їжею. Про це розповів один із співробітників групи, яка розробляла нервово-паралітичні отруйні речовини класу "Новачок", Володимир Углєв, передають Патріоти України із посиланням на РБК.

"Просто, як всі нормальні люди, Скрипалі перед їжею миють руки з милом. А-234 - теж бруд. Так що частину речовини вони змили, а решта не змогла вбити їх на 100%", - сказав він. Углєв також пояснив, що поліцейський, якого також було госпіталізовано, мав справу з одягом постраждалих.

"Поліцейський, швидше за все, отримав порогову інгаляційну (дозу. - Ред.) за рахунок високої інгаляційної токсичності А-234 або за рахунок шкірно-резорбтивної поразки, так як стикався з місцями на тілі та одязі Скрипалів, на яких було залишки речовини. Дуже навіть можливо, що обидва вражаючих фактори - і інгаляційний, і шкірно-резорбтивний - наклалися", - припустив хімік. Тим часом, хімік Віл Мірзаянов, якого називають розробником "Новачка", заявив, що Скрипалі вижили після отруєння, тому що речовина втратила свої властивості в умовах високої вологості.

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...