В Одесі 96-річного ветерана-морського піхотинця військові моряки з оркестром прийшли привітати до будинку (фото)

Ветеран за станом здоров'я не зміг відвідати святкові заходи.

До 96-річного одеського ветерана Івана Кулібаби, який через слабке здоров'я не зміг взяти участь у святкових заходах, в гості прийшов духовий оркестр військових моряків. Про це повідомила прес-служба Військово-морських сил України, передають Патріоти України.

"Ми давно і добре знайомі з Іваном Трохимовичем. Ми розраховували, що ветеран, який зараз не зовсім добре себе почуває, почує військовий оркестр і з'явиться на балконі. Він і почув нас, вийшов, а пізніше дозволив зайти в квартиру і привітатися", - розповів активіст громадської організації "Ветерани Військово-Морських Сил України" полковник запасу Олег Найда.

Військові моряки — від вихованця Військово-морського ліцею до контр-адмірала та волонтер Олександр Сивак завітали до уславленого фронтовика не з пустими руками. Тимчасово виконуючий обов’язки командувача ВМС ЗС України контр-адмірал Андрій Тарасов привітав ветерана із святом Перемоги, подякував за здобутий у війни мир на нашій землі, побажав доброго здоров’я і довгих років життя. Іван Трохимович, у свою чергу, зазначив, що був радий знову зустрітися з військовими моряками, подякував за тепле привітання.

Коли полковник у відставці Іван Кулібаба ще раз вийшов на балкон, то на вулиці ветерану разом з військовими аплодував увесь двір.

Іван Кулібаба зустрів війну 22 червня 1941 року під час служби на Чорноморському флоті в місті Керч.

"Чим більше ми будемо мати планів дій...": У ЗСУ виступили за підготовку жінок до оборони

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 23:40

Хоча жінки в Україні на сьогодні не підлягають обов'язковому призову на військову службу, їх варто підготувати до оборони. Таку думку висловив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. "Чи потрібно це буде ...

Може стати "дефіцитом"? Українців попередили про можливу нестачу одного з найдоступніших фруктів

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:55

Українцям може не вистачити яблук – далися взнаки несприятливі погодні умови та високий попит на цей фрукт у харчовій промисловості. Тому вітчизняних яблук у супермаркетах може бути значно менше, аніж зазвичай, що впливає на ціну цього продукту. Про це...