В Одесі ажіотаж: У порт Перлини біля моря завітав великий десантний корабель 6-го флоту США

Американські морпіхи будуть сьогодні гуляти по місту - на борту USS Whitbey Island LSD41 знаходиться 400 осіб екіпажу і 500 морських піхотинців.

Американський великий десантний корабель USS Whitbey Island LSD41. Фото: Думська.

Сьогодні об 11:15 великий десантний корабель USS Whitbey Island LSD41 пришвартувався поруч з есмінцем USS Ross біля нового контейнерного терміналу Одеського морського порту. Зустрічати американців вийшов флагман нашого флоту фрегат «Гетьман Сагайдачний», повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На причалі американців чекала кілька великих автобусів. Ймовірно, морпіхи будуть сьогодні гуляти по місту. Нагадаємо, екіпаж американського десантного корабля складається приблизно з 400 моряків, крім того на борту знаходяться 500 морських піхотинців. В екіпажі «Росса» близько 350 осіб. Сьогодні в Одесі буде весело.

На верхній палубі десантного корабля знаходиться кілька вантажівок, армійських автомобілів, інше устаткування та обладнання.

Великий десантний корабель USS Whidbey Island (LSD-41) - досить рідкісний тип бойових кораблів. Він був спроектований ще в 1970-х роках, але побудували його і сім наступних кораблів серії при президенті Рейгані.

Довжина корабля 190 метрів, ширина - 26, повна водотоннажність близько 16 тисяч тонн. Чотири 16-циліндрових дизеля сумарною потужністю 33 000 кінських сил можуть розігнати його до швидкості 20 вузлів. Висадку десанту Whidbey Island здійснює за допомогою чотирьох кораблів на повітряній подушці LCAC, які розміщені на його нижній доковою палубі.

Кожен такий LCAC несе до 75 тонн корисного навантаження і може взяти кілька автомобілів типу «Хаммер» або один танк М1 «Абрамс».

Також на борту USS Whidbey Island знаходиться кілька десантних вертольотів.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...