В Одесі пройшла смолоскипна хода в пам'ять загиблих бійців "Азова"

Активісти пройшли вулицями міста від пам'ятника Шевченкові до пам'ятника Дюку де Рішельє.

Смолоскипна хода у Одесі. Фото: соцмережі.

Дві сотні людей зібралися поблизу пам'ятника Шевченкові із світлинами одеситів Миколи Троїцького, Олександра Кутазакії та В'ячеслава Кирилова, які загинули рік тому під час оборони Широкиного. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на 5.ua.

Містяни влаштували мітинг, розгорнули державні прапори та із запаленими смолоскипами рушили вулицями, під бій барабанів. Зупинилася колона поблизу пам'ятника Дюку де Рішельє. Активіст Дмитро Болянець розповів: "Якщо такі як вони не були б в АТО, то АТО було б тут. І тут, де мирне життя, люди не відчувають, що у країні іде повноцінна війна".

Військовослужбовець 2 батальйону полку Азов з позивним "Водяний" зауважив: "Ми зібралися тут, щоб вшанувати пам'ять наших бійців, які рік тому показали гідний приклад боротьби, приклад того, що не треба кидати своїх ні за яких обставин".

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...