В США успішно протестовано туристичний космоплан Virgin

​Космоплан VSS Unity здійснив перший випробувальний політ.

Virgin Galactic успішно випробувала новітній космоплан SpaceShipTwo. Фото: news.rambler.ru.

У США відбувся перший випробувальний політ нового суборбітального космоплана VSS Unity. Про це повідомляється на сайті компанії-замовника Virgin Galactic, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Туристичний космічний корабель провів 10 хвилин у вільному польоті, відокремившись від носія. На його борту знаходилися двоє пілотів. Крім них, в салоні можна розмістити ще шістьох туристів.

Для літака-носія WhiteKnightTwo це був вже 218-й політ.

Випробування проводилися в суботу, 3 грудня, в Мохаве (Каліфорнія). VSS Unity спланував з висоти 50 тисяч футів (15,24 кілометра).

VSS Unity був представлений в лютому цього року як удосконалена модель космічного корабля SpaceShipTwo. Попередній - VSS Enterprise - розбився через помилку пілота в 2014-му. Від попередника його відрізняє підвищений рівень автоматизації управління. Назва Unity запропоновано британським фізиком Стівеном Хокінгом. На логотипі корабля зображене око цього вченого.

Розроблений компанією Scaled Composites LLC і побудований фірмою The Spaceship Company, на замовлення Virgin Galactic, планер призначений для проведення туристичних польотів до висоти близько ста кілометрів: до межі атмосфери Землі з космосом, але без виходу на її орбіту.

Вартість такої подорожі для кожного з шести пасажирів буде складати близько 200 тисяч доларів. Квитки вже забронювали близько 800 чоловік, в тому числі актриса Анджеліна Джолі, співачка Леді Гага і Стівен Хокінг.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...