В Україні невідома точна кількість справжніх ветеранів Другої світової війни (відео)

Значна частина так званих ветеранських організацій, що освоюють державні кошти, сповідують радянські гасла і відверто антиукраїнську ідеологію.

Скрін відео

В Україні не знають точної цифри справжніх бойових захисників Другої світової війни. Документи старих радянських фронтовиків на руках мають майже 130 тисяч ветеранів. Про це йдеться в сюжеті каналу 24, передають Патріоти України.

Іван Нечай, наприклад, воював з 1941 по 1945 роки, пройшов оборону Сталінграда, Курську битву, звільняв Прагу і штурмував Берлін. Скоро святкуватиме 95-й день народження. Бойовий офіцер носить потерту форму і дуже скромно розказує, як його підрозділ знищив 25 ворожих літаків.

Тим часом, ветеранські організації роками ділять мільйони з державного бюджету. Частина цих грошей іде на підтримку ветеранів, але більшість із них живе на мізерну пенсію. Україна не знає достеменно скільки лишилось справжніх бойових захисників часів 2-ї Світової війни. Статистика не має чітких категорій, відомо лише те, що з 2014-го року, українських ветеранів стало на третину менше.

Значна частина тих, хто освоює державні кошти, сповідує радянські гасла і відверто антиукраїнську ідеологію.

Традиційному дерибану цьогоріч завадили організації ветеранів АТО. Вони запровадили прозорі правила отримання грошей. Вже влітку їх можна буде отримати тільки за конкурсом.

Як відомо, середня тривалість життя українців – 70 років. Кожного бойового ветерана можна сміливо називати довгожителем, адже абсолютна більшість з них вже відсвяткувала 90-й день народження. І відстоювати честь мундира, коли кожен день як виклик, вже не в їх силах.

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...

"Третій тиждень продукти шукаємо по всій області": Військовий поскаржився на забезпечення харчуванням

четвер, 25 квітень 2024, 23:30

Обрані ДП "Державний оператор тилу" постачальники провалили забезпечення харчування військових частин 59 бригади. Про це у коментарі для LIGA.net. повідомив заступник командира однієї з військової частини полковник Олександр Заїченко, передають Патріо...