В Україні помер легендарний важкоатлет, кумир Арнольда Шварценеггера

Дворазовий олімпійський чемпіон з важкої атлетики Леонід Жаботинський помер у Запоріжжі на 78 році життя.

Леонід Жаботинський. Фото:rian.com.ua

Сумна звістка прийшла із Запоріжжя. Сьогодні, 14 січня, помер дворазовий олімпійський чемпіон з важкої атлетики Леонід Жаботинський. Легендарний український спортсмен помер на 78 році життя, інформують Патріоти України з посиланням на офіційний портал Запорізької міської ради.

Леонід Іванович ставав переможцем Олімпійських ігор-1964 в Токіо і ОІ-1968 в Мехіко. Крім того, Жаботинський був чотириразовим чемпіоном світу, дворазовим чемпіоном Європи та п'ятикратним чемпіоном СРСР.

До речі, для відомого голлівудського кіноактора і культуриста Арнольда Шварценеггера олімпійський чемпіон з України був кумиром. У 2004 році Шварценеггер запросив його з сином Русланом на спортивний фестиваль "Арнольд Класік", що відбувався в Коламбусі.

Всього за свою кар'єру знаменитий український важкоатлет встановив 19 світових рекордів, 20 рекордів СРСР і 58 рекордів України. Висловлюємо співчуття рідним, близьким і друзям Леоніда Івановича, вічна йому пам'ять.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...