В Україні попросили притулку дві громадянки РФ через утиски за етнічною ознакою

Жінки мають українське походження.

ДПСУ. Фото: "ЦКП інформ"

15 січня у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Гоптівка» (Харківщина), дві громадянки Російської Федерації попросили статус біженців в Україні. Про це повідомили В ДПСУ, передають Патріоти України.

В ході проходження прикордонного контролю про надання статусу біженців до службовців ДПСУ Харківського загону звернулися громадянки РФ - 47-річна мати і її 20-річна донька. Вони прийшли з російської території пішки, маючи ще малу дитину.

Під час розмови вони повідомили про утиски в Росії через свою етнічну приналежність, оскільки мають українське походження, а онучка має ще й українське громадянство. В Росії вони не мали змоги влаштуватися на роботу і отримувати належну меддопомогу. Тому, втомившись від такої ситуації, хочуть отримати статус біженців в Україні бо побоюються за своє життя і життя малечі. Після оформлення необхідних документів громадянок РФ направили до Державної міграційної служби в Харківській області, зазначили в ДПСУ.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...