В Україні розробили перші морські безпілотники (фото)

Українські прикордонники отримають безпілотні патрульні тримарани і катери вже до кінця 2017 року

Фото: trident-ua.info

До кінця наступного року прикордонники отримають на озброєння чотири нових катери. Миколаївська компанія Unik Yachts розробляє безпілотний патрульний тримаран і безпілотний катер на замовлення Морської охорони Державної прикордонної служби (проект "Тінь"). Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "РБК-Україна".

Тримаран має вузький центральний корпус з двома бічними поплавками, що дозволяє знизити витрати палива, розвивати високу швидкість в складних умовах, зберігаючи високий рівень комфорту для екіпажу. Довжина плавзасобу – 25,2 м, ширина – 7,7 м, осадка – 1,2 м, екіпаж – 5 чоловік.

Тримаран оснащений РЛС, оптико-електронними системами спостереження і виявлення лазерного випромінювання. Озброєння – два 12,7-мм кулемета, бойовий модуль типу "Катран-М" (30 мм автоматична гармата ЗТМ1 і спареный з нею 7,62-мм кулемет КТ, а також ПТКР "Бар'єр").

Безпілотний катер "Тінь" призначений для патрулювання та візуального обстеження акваторії в денний і нічний час, перевірки акваторій на наявність мін. Також він призначений для контролю забруднення навколишнього середовища.

Створення морських роботизованих комплексів передбачено Стратегією розвитку Державної прикордонної служби України. Згідно з нею до кінця 2017 року прикордонники повинні отримати на озброєння чотири нових катери, три з яких надійдуть Маріупольський загін морської охорони, ще один – в Ізмаїльський навчально-тренувальний загін.

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...